Vlad Botoș, europarlamentar USR – lansarea campaniei electorale Renew Europe la Bruxelles


Ieri la Bruxelles a avut loc lansarea campaniei europarlamentare a Grupului Renew Europe, din care face Vlad Botoș, europarlamentar USR. În ultimii 5 ani, cât a făcut parte din acest grup politic european, Vlad Botoș a contribuit la punerea în agenda europeană a mai multor probleme cu care se confruntă România, de la aderarea la Spațiul Schengen la restituirea tezaurului României confiscat de Rusia, la absorbția fondurilor europene, siguranța șoferilor români.

Renew Europe este grupul care a luptat cel mai mult pentru instaurarea unui sistem funcțional care să poată influența statele care se abat de la principiile statului de drept prin sistarea fondurilor europene.

În mai multe acțiuni, Vlad Botoș a adus pe agenda Bruxelles-ului problema corupției în România, dar și pericolul la adresa democrației pe care îl reprezintă amestecul politicului în justiție și utilizarea instituțiilor statului în interes politic.

Grup cu orientare centristă, Renew Europe se va confrunta cu provocările pe care le aduce cu sine tendința partidelor extremiste sau chiar tradiționale de a promova o campanie bazată pe sentimente și mai puțin pe dezbatere de idei. Atmosfera de la lansarea campaniei a fost însă electrizantă și arată clar un grup care este obișnuit deja cu astfel de confruntări.

Vlad Botoș declara: ”Aseară la Bruxelles, într-o atmosferă energizantă, am dat startul campaniei (și) la nivel european alături de familia noastră politică, Renew Europe.

La eveniment au fost prezenți comisarii europeni din familia noastră politică, Președintele Consiliului European dar și șefi de state & de guvern.

Împreună cu președintele USR, Cătălin Drulă, colegii mei: Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Violeta Alexandru, Cristina Prună, Radu Mihail și toți cei care și-au asumat o candidatură la alegerile din 9 iunie vom merge din oraș în oraș, din comună în comună, în toată țara și Diaspora să arătăm că Dreapta Unită este singura soluție pentru a avea o Românie cu adevărat modernă.







Am demonstrat în ultimii ani că suntem oameni care facem treabă zi de zi, în pozițiile publice pe care vremelnic le ocupăm. Am demonstrat că se poate face o politică și o administrație pentru oameni, pentru comunitate.”

Așteptăm să vedem evoluția acestei campanii care se bazează mult mai mult pe candidați decât pe un candidat lider, așa cum fac celelalte grupuri politice. Renew Europe este, probabil, singurul grup care-și lasă timpul și libertatea de a alege candidatul pentru președinția Comisiei Europene după alegerile electorale din iunie.

Europarlamentarul Vlad Botoș, vice-președinte al Comisie pentru Dezvoltare Regională, membru în Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului și în comisia pentru Educație și cultură va fi nevoit să-și împartă timpul între finalizarea dosarelor de la nivel european și acțiunile campaniei electorale pentru că Parlamentul European mai are încă o lună plină de muncă și două sesiuni plenare.

content-image