Poliţia Română a găsit peste 700 de persoane și 64 de autovehicule care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen


Peste 700 de persoane, 64 de autovehicule şi 49 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în perioada 5-11 aprilie, de poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen, anunţă Poliţia Română.

Potrivit Poliţiei Române, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 536 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare, au depistat 56 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 252 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 33 de documente, fiind găsite şi 61 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 180 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE.Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 19 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 16 documente şi 3 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Începând din 31 martie, momentul aderării României la Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, pasagerii care au intrat în ţară venind din state Schengen sau au plecat către ţări Schengen nu au mai fost supuşi controlului documentelor de călătorie în mod sistematic.