Zboruri istorice: 30 de avioane românești aterizează în Balcic pentru intrarea în spațiul Schengen


Până la 30 de avioane româneşti sunt aşteptate să aterizeze pe aeroportul Balcic la 13 aprilie pentru a marca intrarea Bulgariei şi României în spaţiul Schengen pe calea aerului şi pe apă la 31 martie, a anunţat joi staţiunea de pe litoral Albena.

Evenimentul va fi organizat în comun de conducerile Aeroportului Balcic şi Aeroportului Tuzla din România şi se adresează piloţilor de avioane de mici dimensiuni, a adăugat staţiunea. Toate serviciile oferite de Aeroportul Balcic vor fi gratuite pentru piloţii din Bulgaria şi România, iar acelaşi lucru va fi valabil şi pentru serviciile de pe Aeroportul Tuzla din 27 aprilie. Scopul este de a demonstra procedura simplificată de acceptare a zborurilor internaţionale, precum şi de a consolida relaţiile dintre reprezentanţii comunităţii aviatice din cele două ţări, conform Agerpres.

Programul evenimentului va include o parte oficială şi o celebrare pentru toţi participanţii, precum şi transfer şi cazare în staţiunea de vacanţă Albena pentru o taxă suplimentară pentru cei care doresc să petreacă noaptea pe litoralul bulgar al Mării Negre. Staţiunea Albena este populară în rândul piloţilor pentru hotelul tematic Amelia de cinci stele, dedicat Ameliei Earhart, prima femeie pilot care a traversat Oceanul Atlantic.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.