Siegfried Mureşan, despre aderarea la Schengen pe aerian şi maritim: În anul 2023,din România au zburat spre spaţiul Schengen şi invers 13 mil. de români


Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat sâmbătă, despre aderarea la Schengen pe aerian şi maritim, că în anul 2023, din aeroporturile din România au zburat spre spaţiul Schengen şi din spaţiul Schengen înapoi spre România13 milioane de oameni, potrivit news.ro.

”Mâine aderăm la spaţiul Schengen cu frontiera aeriană şi cu frontiera maritimă. Nu este puţin lucru. În ultimele săptămâni, au venit cifrele oficiale pe anul trecut, în anul 2023, din aeroporturile din România, au zburat spre spaţiul Schengen şi din spaţiul Schengen înapoi spre România, 13 milioane de oameni. Eu zic că sunt mulţi”, a afirmat Siegfried Mureşan la Conferinţa regională „Europa în fiecare localitate” care a avut loc în Argeş.

El a precizat că toţi aceşti oameni, începând de mâine nu vor trebui să mai arate paşaportul la frontieră.

”E un succes, e depăşirea situaţiei de blocaj, e o primă etapă obţinută de PNL, de miniştrii noştri, de Guvernul nostru, evident împreună cu implicarea activă a preşedintelui”, a completat Siegfried Mureşan, precizând că mâine este o zi care trebuie celebrată.