Lucian Bode: Diversele sensibilităţi de ordin intern pe care un stat membru sau altul le invocă pentru a justifica refuzul de a primi România în spaţiul Schengen nu mai pot reprezenta argumente serioase


MInistrul de Interne Lucian Bode a afirmat, joi la declaraţia de presă cu omologul spaniol Fernando Grande-Marlaska Gomez, că România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen încă din 2011. Liberalul a adăugat că diversele sensibilităţi pe care un stat membru sau altul le invocă pentru refuzul aderării ţării noastre nu mai pot reprezenta reprezenta argumente serioase.

„România are un obiectiv de importanţă majoră: dobândirea calităţii de stat membru Schengen. Evaluările desfăşurate în toamna anului trecut au reconfirmat nivelul înalt la care România aplică toate standardele Schengen. România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen nu de acum, ci din 2011. Diversele sensibilităţi de ordin intern pe care un stat membru sau altul le invocă pentru a justifica refuzul de a primi România în spaţiul Schengen nu mai pot reprezenta argumente serioase. Din punctul nostru de vedere, decizia de anul trecut a fost profund nedreaptă, dar România îşi reafirmă atitudinea constructivă, proeuropeană extrem de importantă, mai ales în actualul context geopolitic”, a explicat Lucian Bode.