Lobby pentru România. Reacția cancelarului austriac, Karl Nehammer, l-a iritat pe președintele Bulgariei


Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, nu s-a răzgândit după ce a fost în vizită în Bulgaria – tot nu este de acord cu primirea acesteia și a României în Schengen. El vrea să ceară UE două miliarde de euro, bani cu care Bulgaria să refacă gardul de la frontiera sa cu Turcia. Declarațiile lui l-au iritat pe președintele Bulgariei, Rumen Radev, care a spus din nou că cele două țări nu trebuie lăsate în afara spațiului de liberă circulație, potrivit Digi24.


Cancelarul Austriei și președintele Bulgariei au survolat cu elicopterul frontiera bulgaro-turcă. Karl Nehammer a putut să vadă mai bine gardul de graniță. Concluzia a fost că este nevoie de un gard nou și că va cere bani europeni pentru acesta.

„Aici este păzită frontiera bulgaro-turcă, dar, de fapt, este păzită și frontiera Austriei. Vizita mea de astăzi a avut ca scop să arate Comisiei Europene cât de dificilă este aici paza frontierei europene”, a spus Nehammer.

Gardul dintre Bulgaria și Turcia a fost construit în 2015. Cancelarul austriac spune că nu mai este util, pentru că foarte mulți dintre imigranți reușesc să îl escaladeze, să sape pe sub el și chiar să îl taie.

Karl Nehammer a lăudat eforturile Bulgariei de protejare a frontierei, dar a spus că această vizită nu îl face să-și schimbe părerea. Acest lucru l-a iritat pe președintele bulgar.

„Faptul că Schengen nu funcționează deplin în Europa centrală și că între țările din regiune au fost introduse controale nu înseamnă că Bulgaria și România ar trebui să rămână în afara Schengen”, a spus Rumen Radev.

 

Share With Your Friends