Guvernul Ciucă-Ciolacu să renunțe la falsa liberalizare a pieței energiei


Bună ziua tuturor! Se fac doi ani de când am avut o discuție cu domnul ministru al Energiei, Virgil Popescu, alături de președintele partidului, George Simion, și alți câțiva colegi parlamentari în care i-am cerut să prezinte o strategie energetică națională cât mai repede și aceasta să fie adoptată în Parlament, pentru că din pricina absenței unei astfel de strategii se fac foarte multe lucruri pe picior, sunt lăsate lucrări avansate în abandonare și ajungem ca astăzi să plătim la prețuri exorbitante energia pe care o folosim. Domnul ministru ne a asigurat că în cel mai scurt timp se va întâmpla lucrul acesta, că va prezenta o astfel de strategie.

Dar, probabil că așteaptă să ajungă din nou în opoziție, să vină cu ea, pentru că până azi nu a făcut-o, nu a ajuns în Parlament, nu am dezbătut-o, nu am adoptat-o, nu ne-am asumat-o ca stat. Tot ce am spus din momentul în care. S-a procedat la falsa liberalizare a pieței de energie, s-a întâmplat. Toate măsurile pe care noi le am cerut pentru oprirea acestor speculații. Asupra prețurilor care afectează în cel mai înalt grad atât consumatorul casnic, cât și consumatorul industrial din România. Sunt astăzi văzute ca soluții și de unii dintre cei de la guvernare. Doar ceva îi oprește să adopte aceste măsuri. Cerem explicit, la modul imperativ, ca Strategia Națională Energetică să fie adoptată cât mai curând. Doi, să se treacă la construirea finalizarea construcțiilor în privința unor unități mari de producție a energiei electrice, care sunt în faze de 70%, 85%.

Le-am tot pomenit. Le știu și guvernanții. De asemenea. Să se renunțe la falsa liberalizare a pieței energiei. Să meargă din nou la reglementare până când se vor crea condițiile necesare ca piața singură, prin cerere și ofertă, să regleze aceste prețuri. O vom face în mod permanent. Poate că vor spune unii, că o spunem redundant sau supărător. Da, vrem să-i supărăm pe cei de la guvernare până înt-acolo încât să devină conștienți de crima pe care o fac împotriva economiei naționale și împotriva cetățenilor români. Acesta este un subiect care ne preocupă și asupra căruia vom reveni cu obstinație și în această sesiune. De asemenea, permiteți-mi să observ că a devenit o temă de dezbatere publică și mă bucură acest lucru.

Ce se întâmplă cu vaccinați de covid 19?

Sunt tot mai multe efecte adverse. Și principale și secundare, unele mortale. Despre care lumea a început să vorbească, dar în privința cărora autoritățile nu se pronunță. Suntem în continuare, deci duși cu preșul. Nu ni se explică dacă există în statul român autorități capabile să dea un verdict. Aceste seruri care clar nu au fost vaccinuri pentru că nu au eradicat boala sunt sau nu sunt dăunătoare. Și că și dacă lor li se datorează morțile subite, care sunt tot mai multe și îmbolnăvirile grave. Adevărate epidemii de cancere, de boli cardiovasculare și așa mai departe. Românii au dreptul să știe dacă au fost forțați printr-o propagandă asiduă să se vaccineze împotriva voinței lor cu un ser care astăzi le face rău, îi îmbolnăvește sau îi omoară.

În acest context, cerem oprirea oricăror vaccinări, oprirea achiziției de vaccinuri covid 19. Indiferent că sunt în formule refăcute, că nu contează. Știm că ne-am angajat la 120 de milioane de doze, ceea ce este absolut o nebunie. Era și pe vremea când nu știam ce efecte pot avea aceste seruri. Dar trebuie oprită achiziția lor și administrarea lor până când vom avea concluziile finale ale unor organisme ale statului român care vor cerceta cauzele acestor morți puse pe seama vaccinului de covid 19. Și un ultim subiect pe care vreau să-l abordez a vorbit colegul George Simion despre OMV-Petrom. Mai avem un lucru de adăugat aici. OMV vrea să se sustragă de la plata acelei taxe de solidaritate prin tot felul de subterfugii. De aceea, noi propunem adoptarea cât mai grabnică a unei reglementări legale prin care societățile care desfășoară activități în domeniile care în care sunt supuse taxei de solidaritate să nu mai poată desfășura și alte tipuri de activități. Astfel, aceste societăți nu își vor mai putea diminua ponderea în cifra de afaceri a activităților supuse taxei de solidaritate, pentru a se sustrage de la plata acesteia. Este o soluție simplă, care poate fi adoptată rapid prin voință politică și prin conștientizarea de către factorii responsabili, deci guvernamentali. Am putea spune, a necesității ca toată lumea să plătească. Pentru ce? Pentru situația în care am ajuns și toată lumea să contribuie la ieșirea din această criză energetică. Și nu doar.

Atât Parlamentul, cât și Guvernul pot reglementa rapid această situație umilitoare pentru statul român. Încă una, între altele, iar statul român este obligat să dea un răspuns rapid și ferm în raport cu atitudinea nerușinată austriecilor de la OMV. Vă mulțumesc!