Gheorghe Falcă a fost reconfirmat pe un loc eligibil pe Lista Alianței PSD-PNL pentru Parlamentul European


Președintele PNL Arad a fost confirmat ca fiind unul dintre europarlamentarii pe loc eligibil pe care PNL îi va trimite la Bruxelles în legislatura viitoare.

PNL și-a validat lista propusă pentru Parlamentul European, președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă urmând să aibă un loc eligibil pentru un nou mandat. „Lista PNL pentru alegerile europarlamentare este formată dintr-o echipă de oameni performanți, serioși și care au dovedit că pot obține rezultate pentru România și pentru români. Aceștia sunt Rares Bogdan, Dan Motreanu, Adina Ioana Vălean, Daniel Buda, Siegfried Muresan, Mircea Hava, Falca Gheorghe, Virgil Popescu, Alexandru Muraru și Mara Mareş”, a transmis Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Imediat după această confirmare, Gheorghe Falcă a declarat: „Colegii din conducerea PNL m-au nominalizat drept candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European. Le mulțumesc! Dacă privesc la mandatul care se încheie în această vară, primul ca europarlamentar după patru mandate de primar al Aradului, sunt și mulțumit dar și motivat pentru mandatul viitor. 2019-2024, a însemnat, pe scurt, 41 de rapoarte negociate în numele Partidului Popular European Creștin-Democrat (din care face PNL) și peste 2.700 de amendamente depuse, a însemnat 330 de luări de cuvânt în Plenul Parlamentului și în comisii, toate în interesul României și al românilor. Acum însă, când totul este oficial și ne pregătim pentru o nouă campanie electorală, vreau să vă spun că misiunea pe care mi-o voi asuma, la nivel personal, este aceea de a face și mai mult dar și mai bine pentru țara mea. În noul mandat, îmi propun să continui munca în domeniul transporturilor și infrastructurii, să veghez la gestionarea responsabilă a bugetelor europene, să promovez extinderea Spațiului Schengen și să lupt pentru o mai mare vizibilitate și recunoaștere a României și a românilor în cadrul Uniunii Europene”.

Gheorghe Falcă va fi, cel mai probabil, pe poziția a 16-a, ceea ce înseamnă că, dacă PNL și PSD vor obține procentul pe care mizează, Falcă va câștiga un nou mandat de europarlamentar.