Cu cărțile pe față: Karl Nehammer ia drumulul Cotroceniului pentru o discuție despre Schengen


Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi o întrevedere cu cancelarul austriac Karl Nehammer, a anunţat Administraţia Prezidenţială, în contextul în care Austria s-a opus extinderii Schengen.

Potrivit agendei publice a şefului statului, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea este programată la ora 10,30, la Palatul Cotroceni. Este de aşteptat ca în cadrul întrevederii să se discute despre aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

Întâlnirea vine după ce PPE a adoptat miercuri în unanimitate, un Manifest care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, surpriza fiind că delegaţia austriacă nu s-a opus.

„Acest vot arată că blocajul a fost depăşit şi că, chiar dacă au existat dificultăţi, le vom depăşi şi vom obţine aderarea deplina a României la spaţiul Schengen”, a declarat miercuri seară eurodeputatul român Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al PPE.







În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie “de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre”.