Austria, tot mai izolată în problema Schengen. PNL a convins PPE să ia poziție fermă față de opoziția Austriei asupra intrării în Schengen

Author:

Austria, tot mai izolată în problema Schengen. PNL a convins PPE să ia poziție fermă față de opoziția Austriei asupra intrării în Schengen

“Spațiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României și Bulgariei. Aceasta este decizia corectă și are susținerea totală a Adunării Politice a PPE”, transmite europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, după ce Partidul Popular European a adoptat rezoluția prin care cere aderarea cât mai rapidă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

“Noi, Adunarea Politică a PPE, cea mai mare familie politică din Europa, solicităm Guvernului Austriei să își reconsidere poziția și să accepte integrarea României și Bulgariei la Spațiul de liberă circulație. Îndemnăm, în același timp, toate partidele care fac parte din familia politică a PPE să își intensifice eforturile în vedere obținerii aderării cât mai rapide a României și Bulgariei la spațiul Schengen”, este mesajul lui Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al formaţiunii europene.

PNL continuă în acest fel demersurile diplomatice pentru atingerea obiectivului de țară privind aderarea la spațiul de liberă circulație. Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene ar trebui să pună cu prioritate pe agenda Consiliului aderarea României și Bulgariei la zona liberă de circulaţie la următoarea reuniune a Consiliului JAI, la începutul lunii decembrie.

X