Germania a efectuat 830.000 de controale la frontieră cu ocazia Campionatului European

Author:

Poliţia germană a efectuat aproximativ 830.000 de controale la frontieră cu ocazia Campionatului European de fotbal – EURO 2024, începând cu data de 7 iunie şi până joi, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Şeful Poliţiei Federale, Dieter Romann, a precizat că au fost executate 603 mandate de arestare, pentru diverse infracţiuni, inclusiv omucidere. În plus, în timpul controalelor au fost reţinute 85 de persoane pentru criminalitate motivată politic – inclusiv terorism internaţional şi extremism de stânga sau de dreapta.

Potrivit lui Romann, 86 de huligani violenţi au fost, de asemenea, întorşi de la graniţă.

“În acelaşi timp, alţi 150 de contrabandişti au fost reţinuţi temporar şi 346 de persoane care fuseseră deja deportate anterior au fost respinse. Până joi, 3.261 de persoane au fost respinse din 4.659 de intrări neautorizate care au fost detectate – toate în 21 de zile”, a spus Romann.

“În fiecare zi, 22.000 de poliţişti din cadrul Poliţiei Federale sunt desfăşuraţi exclusiv în legătură cu fotbalul”, a subliniat preşedintele Poliţiei Federale Aceştia sunt responsabili cu controalele la toate frontierele terestre şi maritime ale Germaniei.







Din cauza turneului de fotbal, iniţial vor fi efectuate controale temporare la toate frontierele Schengen interne ale Germaniei până la 19 iulie, adică la câteva zile după finala programată pe 14 iulie la Berlin.

La sfârşitul lunii mai, Ministerul german de Interne al Germaniei a anunţat prelungirea cu şase luni a controalelor fixe la frontierele terestre cu Polonia, Cehia şi Elveţia, care au fost în vigoare de la începutul anului.

Acest lucru a fost justificat prin dorinţa de a combate infracţiunile de contrabandă şi limitarea migraţiei ilegale.

X