Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar mulți români se pregătesc să întâmpine sărbătoarea respectând tradițiile care, de-a lungul timpului, s-au dovedit a fi adevărate „ritualuri” pentru atragerea norocului și prosperității. Pe lângă obiceiurile românești transmise din generație în generație, unele persoane se inspiră și din practici mai puțin cunoscute, dar extrem de apreciate în alte culturi.
Printre acestea se numără și tradițiile provenite din străvechea artă chineză Feng Shui, care oferă sfaturi prețioase pentru echilibru, armonie și atragerea energiilor pozitive în perioada sărbătorilor. Dacă ne dorim să atragem în casa noastră energia pozitivă, trebuie să punem o frunză de dafin în bradul tradițional.
Se spune că aceste plante au puterea de a elimina vibrațiile negative din casa noastră! Cu ajutorul lor, cel puțin potrivit Feng Shui, putem să ne înconjurăm de energii pozitive, noroc, dar și prosperitate în toate aspectele vieții!
Pentru a benefia de proprietățile acestui ritual din tradițiile antice chineze, tot ce ne trebuie este un mic castron, nu mai puțin de 10 frunze de dafin uscate, dar și, evident, bradul de Crăciun! Odată ce avem toate aceste obiecte, nu trebuie decât să urmăm câțiva pași simpli.
Trebuie să punem frunzele de dafin în bolul ales, iar apoi să punem dafinul sub bradul de Crăciun!
Conform tradiției Feng Shui, acestea ne pot ajuta să avem o casă plină de energii pozitive, iar pe 31 decembrie, frunzele folosite trebuie strânse și aruncate.
De asemenea, printre cele mai importante beneficii ale arderii frunzelor de dafin se numără reducerea stresului şi anxietăţii, creşterea capacităţii de concentrare şi chiar ameliorarea problemelor respiratorii.
Atunci când sunt arse, frunzele de dafin eliberează o aromă plăcută, care creează o ambianță liniștitoare atât în casă, cât și în spațiul de lucru. Mirosul lor a fost asociat cu reducerea stresului, atenuarea anxietății și relaxarea, scrie Click.
Inhalarea parfumului de frunze de dafin arse vă poate îmbunătăţi starea de spirit și cultiva un mediu calmant, iar adoptarea acestui obicei în rutina zilnică nu este nici greu şi nici costisitor.