facebook
Connect with us

Ultima Ora

Viorica Dăncilă iese din nou la rampă. Fostul premier cere redeschiderea bisericilor după 15 mai

Viorica Dăncilă iese din nou la rampă. Fostul premier cere redeschiderea bisericilor după 15 mai

Fostul premier, Viorica Dăncilă cere Guvernului Orban redeschiderea bisericilor imediat după ridicarea stării de urgență care va avea loc în 15 mai.

Dăncilă spune că Biserica a respectat legile impuse de guvernanți pe perioada stării de urgență și că, așa cum se reiau alte activități, și cea a bisericii trebuie reluată.

”După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor.

E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea.

Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile”, spune Dăncilă.

Recomandări

X