facebook
Connect with us

Breaking News

VIDEO! CORONAVIRUS! VESTE BUNĂ DE LA BRUXELLES! SPRIJIN PENTRU MAME ȘI COPII

Eurodeputatul Tudor Ciuhodaru vrea ca mamele care au fost diagnosticate sau sunt suspecte de infecție cu Coronavirus să poată beneficia de un sprijin non-stop din partea cadrelor medicale.

În acest sens, medicul de la UPU Iași va deoune în Parlamentul European un proiect de rezoluție, (de lege.n.r), prin care să se înființeze la nivel european o linie telefonică gratuită, unde mamele să poată suna oricând pentru a fi consiliată de un cadru medical.

”Mama-tel. Un telefon pentru mămici. Voi depune (din nou!) acest proiect de lege pentru ca mamele care au fost diagnosticate sau sunt suspecte de infecție provocată de coronavirus să poată beneficia de suport suport 24 de ore din 24. În plus, orice urgență privind copiii ar putea fi sesizată la telefonul mamei tip,,112 mama-tel”. Este numele unei linii telefonice gratuite care ar putea funcţiona la nivel european. Un telefon la care orice mamă va putea cere sfaturi medicale şi ajutor şi în miez de noapte de la pediatri şi psihologi. Şi nu numai. Voi depune (din nou!) acest proiect de lege pentru că: 1. Un sfat adecvat într-un moment critic poate face diferenţa între viaţă şi moarte. 2. Sunt multe situaţii în care părinţii nu ştiu nici ce trebuie să facă şi nici cui să se adreseze. 3. Mulţi părinţi nu au cui să ceară un sfat când apar diverse probleme privind copilul. 4. În lipsa unei astfel de linii telefonice multe mame cer sfaturi sau le aplică pe cele aflate de la mulţi neavizaţi. Unele temporizează consultaţia iar altele aplică leacuri băbeşti. Fără să vrea pot agrava boala copilului. 5. În România se pierd zilnic 5 copii cu vârsta sub un an. Jumatate din ei au sub o lună şi provin din familii cu educaţie pentru sănătate deficitară. Concret proiectul meu prevede că 24 de ore din 24, 7 zile din 7, orice mămică poate suna gratuit la acest număr pentru orice informație. La celălalt capăt o echipă formată din pediatrii, psihologi, obstetricieni și juriști le va oferi gratuit un sfat avizat și asistență pentru orice problemă cu care se confruntă. Prin ,,Mama-tel” se vor: 1. oferi toate informațiile necesare privind copii; 2. reduce timpii de intervenție; 3. putea evita situaţiile tragice care s-au înmulțit în ultima perioadă”, spune Ciuhodaru.

#reusimimpreuna Mama-tel. Un telefon pentru mămici. Voi depune (din nou!) acest proiect de lege pentru ca mamele care au fost diagnosticate sau sunt suspecte de infecție provocată de coronavirus să poată beneficia de suport suport 24 de ore din 24. În plus, orice urgență privind copiii ar putea fi sesizată la telefonul mamei tip,,112 mama-tel”. Este numele unei linii telefonice gratuite care ar putea funcţiona la nivel european. Un telefon la care orice mamă va putea cere sfaturi medicale şi ajutor şi în miez de noapte de la pediatri şi psihologi. Şi nu numai. Voi depune (din nou!) acest proiect de lege pentru că:1. Un sfat adecvat într-un moment critic poate face diferenţa între viaţă şi moarte.2. Sunt multe situaţii în care părinţii nu ştiu nici ce trebuie să facă şi nici cui să se adreseze.3. Mulţi părinţi nu au cui să ceară un sfat când apar diverse probleme privind copilul. 4. În lipsa unei astfel de linii telefonice multe mame cer sfaturi sau le aplică pe cele aflate de la mulţi neavizaţi. Unele temporizează consultaţia iar altele aplică leacuri băbeşti. Fără să vrea pot agrava boala copilului.5. În România se pierd zilnic 5 copii cu vârsta sub un an. Jumatate din ei au sub o lună şi provin din familii cu educaţie pentru sănătate deficitară. Concret proiectul meu prevede că 24 de ore din 24, 7 zile din 7, orice mămică poate suna gratuit la acest număr pentru orice informație. La celălalt capăt o echipă formată din pediatrii, psihologi, obstetricieni și juriști le va oferi gratuit un sfat avizat și asistență pentru orice problemă cu care se confruntă. Prin ,,Mama-tel” se vor:1. oferi toate informațiile necesare privind copii;2. reduce timpii de intervenție; 3. putea evita situaţiile tragice care s-au înmulțit în ultima perioadă.#telemedicina #digitalizare #fondurieuropene

Publicată de Tudor Ciuhodaru pe Duminică, 12 aprilie 2020

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X