VIDEO Ciclonul Boris a mai răvășit o țară. În Republica Moldova, pe alocuri, apa a depășit un metru. Celula de criză, activată

Author:

Situația este foare gravă în centrul și estul Europei, unde ciclonul Boris aduce ploi puternice. În Republica Moldova a fost prăpăd sâmbătă.

Apa a acoperit străzi întregi din Chișinău, iar viitura cu o forță impresionantă, a luat pe sus două femei și le-au aruncat sub roțile unei mașini. Norocul celor două tinere a fost că șoferul le-a zărit și a reușit să oprească mașina, infoermează Pro Tv Chișinău.

La câteva străzi distanță, o femeie a fost doborâtă și târâtă zeci de metri de viitură. Mai mulți trecători i-au sărit în ajutor și au reușit să o prindă înainte să fie izbită de mașini.

Sâmbătă, pe retelele de socializare au apărut numeroase înregistrari care arată amploarea dezastrului din Republica Moldova.

Cel mai rău este în sudul țării, unde zeci de gospodării și drumuri au fost inundate. Cel puțin 13 localități au rămas în beznă din cauza viiturilor. Apa a depășit pe alocuri un metru, iar Serviciul de Urgență a fost suprasolicitat.

“Avem câte 3-6 apeluri pe secundă, cel mai mult este solicitarea pentru a interveni la evacuarea apei, dar și pentru defrișarea copacilor. Celula de criză va rămâne activă în următoarele 72 de ore”, a declarat Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova.

content-image

Potrivit meteorologilor de peste Prut, ciclonul va ajunge în nordul țării, unde duminică sunt așteptate precipitații la fel de abundente.

Ciclonul Boris a adus vânt puternic și ploi torenţiale și în zone din Cehia, Polonia, Austria, Ungaria și Slovacia.

X