facebook
Connect with us

Justitie

UPDATE. Procesul lui Dragnea amânat pentru 10 decembrie

UPDATE 9.30: Dosarul a fost rapid luat în discuţie şi amânat pe 10 decembrie la solicitarea lui Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD a invocat faptul că are nevoie de un avocat.

sursa foto: captură digi 24

Liviu Dragnea a ajuns marţi dimineaţă la Curtea Supremă de Justiție pentru a-și susține cauza, fiind prima sa apariție publică din ultimele luni. El a fost adus de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat.

 

Ştirea Iniţială:

La 6 luni după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DAGSP Teleorman, fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost adus marţi dimineaţă la Înalta Curte unde cere anularea condamnării.

sursa foto: captură Digi 24

Liviu Dragnea a fost marţi dimineaţă şi transportat la sediul instanţei supreme unde un complet de cinci judecători va lua în discuţie contestaţia sa în anulare, cale extraordinară de atac, prin care fostul lider PSD vrea să anuleze condamnarea sa definitivă în dosarul angajărilor fictive.

Acesta a fost condamnat definitiv pe 27 mai la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. De atunci, el a avut două tentative de a scăpa de detenţie prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinţei judecătoreşti deefinitive: o contestaţie în anulare, formulată pe 18 octombrie, şi un recurs în casaţie, depus pe 22 octombrie.

sursa foto: captură digi 24

În acest dosar, Liviu Dragnea a depus o contestaţie în anulare a pedepsei din dosarul angajărilor fictive. Fostul lider PSD speră să obţină anularea sentinţei care l-a trimis după gratii, de trei ani şi jumătate.

Contestaţia în anulare a fost depusă luna trecută. În cerere, se invocă decizia Curţii de Apel Bucureşti privind compunerea completurilor de judecată de la instanta supremă.

Ştire în curs de actualizare.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X