facebook
Connect with us

Politică

Uniunea Europeană face apel la detensionarea situației din Hong Kong

Uniunea Europeană face apel la detensionarea situației din Hong Kong

Marți, Uniunea Europeană a lansat un apel către toate părţile implicate în protestele de la aeroportul din Hong Kong. Comunitatea a cerut reţinere şi luarea unor măsuri urgente pentru detensionarea situaţiei, transmite dpa, citată de Agerpres.ro.

”În lumina continuării turbulenţelor şi a creşterii incidentelor violente din Hong Kong, este esenţial ca toate părţile să dea dovadă de reţinere, să respingă orice fel de violenţe şi să ia măsuri urgente în vederea detensionării situaţiei”, a afirmat un purtător de cuvânt al UE într-o declaraţie.

”Acum este mai vital ca niciodată angajarea într-un proces politic bazat pe dialog, în care să fie implicaţi toţi actorii importanţi”, a adăugat reprezentantul blocului comunitar european.

Ciocniri violente au avut loc marţi seara între zeci de poliţişti şi demonstranţi în aeroportul internaţional din Hong Kong, unde protestele antiguvernamentale au intrat în a cincea zi.

Poliţişti dotaţi cu scuturi au intrat în clădirea aeroportului la scurt timp după ora locală 23:00 (15:00 GMT). Protestatarii au construit baricade la intrarea în aerogară, în timp ce zeci de ofiţeri de poliţie înarmaţi încercau să intre în clădire.

Scandând ”Să luptăm pentru libertate!”, sute de manifestanţi au blocat marţi holul secţiunii de plecări. De asemenea, demonstranţii au ocupat marţi şi zona de sosiri unde le-au înmânat turiştilor fluturaşi de hârtie conţinând informaţii despre modul brutal în care poliţia din Hong Kong a reprimat protestele.

Demonstraţiile din Hong Kong au început pe data de 9 iunie, după ce Adunarea Legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală. Legea respectivă a fost ulterior suspendată, informează Agerpres.ro.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X