facebook
Connect with us

Ultima Ora

Ungurtii s-au supărat rău pe Iohannis. Laszlo Toșeș a depus denunț penal

Fostul europarlamentar Laszlo Tokes, acum președintele Consiliului Național Maghiar din Transilvania, Balazs Izsak, președintele Consiliului Național Secuiesc, au depus un denunț penal împotriva președintelui Klaus Iohannis la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Iohannis este acuzat de instigare la ură și discriminare.

„Textul are trei lacune principale: nu este adevărat, incită publicul român împotriva celor două categorii de persoane vizate, ungurii şi pesediştii şi poate altera relaţiile de vecinătate cu Ungaria. Preşedintele Romȃniei are memorie scurtǎ, despre dezlipirea Ardealului, în anul 2014 a afirmat exact contrariul!

Preşedintele Klaus Johannis, în faţa camerelor, a recurs la metoda obişnuită, global răspândită de multă vreme, şi anume aceea de a prezenta oponenţii politici ca fiind străini de neam şi trădători de ţară. (…) Pare să uite faptul că, în calitate de preşedinte al României, este şeful unui stat în care coexistă multe naţionalităţi, astfel că a emite declaraţii, de un dispreţ şi de o aversiune etnică vădite, care fac trimitere la cea mai numeroasă minoritate din România ca la un inamic al statului întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de instigare prevăzută şi pedepsită de art. 360 C.Penal”, se precizează în comunicat.

Recomandări

X