facebook
Connect with us

Sport

Turneul Campionilor. Tsitsipas a scris istorie la Londra, după un meci epic împotriva lui Thiem

Tenismenul Stefanos Tsitsipas a câștigat Turneul Campionilor, după ce l-a învins în marea finală pe austriacul Dominic Thiem, în trei seturi, cu scorul de: (6)5-7, 6-3, 7-6(4). Acesta a avut doar 16 erori neforțate (față de 40 ale adversarului) și a reușit o lovitură câștigătoare în plus (34-33).

Pentru Tsitsipas, acesta este doar al patrulea titlu din carieră, după cele de la Stockholm (2018), Marseille și Estoril (2019). De asemenea, acesta a mai jucat alte cinci finale (trei în acest an – Dubai, Madrid și Beijing).  Astfel, la 21 de ani și trei luni, Stefanos Tsitsipas a devenit cel mai tânăr câștigător al Turneului Campionilor, după Lleyton Hewitt (20 ani în 2001 – Sydney).

Grecul a fost jucătorul mai bun în începutul partidei, a avut mai multe lovituri câștigătoare, dar echilibrul a rezistat până la finalul manșei. În schimb, Thiem a gresit usor în game-ul al 11-lea, însă a revenit extraordinar, a oferit câteva lovituri spectaculoase și a împins disputa în tiebreak, unde s-a impus după o luptă formidabilă cu 8-6, scrie hotnews.ro.

În setul secund, Tsitsipas a început să joace un tenis incredibil și a făcut două break-uri în debutul setului (s-a desprins la 4-0) și nu a mai putut fi oprit până la 6-2. Prima dublă greșeală a partidei a venit în al treilea game al setului al treilea și a fost făcută de Thiem (acesta a fost și game-ul în care Stefanos a făcut break-ul care putea fi decisiv, având în vedere desfășurarea ultimelor game-uri).

Austriacul a reușit să iasă din corzi în cele din urmă, a prestat un joc mult mai bun din punct de vedere defensiv (a arătat și o ofensivă sigură) și a făcut un break la 30 (prima oară când austriacul s-a impus la retur), egalând la 3. Thiem a preluat conducerea cu un game câștigat la 0 (a reușit și un rever senzațional).

Tsitsipas a rezistat unui game bun făcut la retur de Thiem, s-a impus la 30, după un schimb spectaculos, și a egalat la 4. Aflat în poziția de a servi pentru a rămâne în meci (după un game câștigat de Thiem), Tsitsipas a făcut un game impresionant la lansare și s-a impus la 0 după doar 67 de secunde. La 6-5 pentru Dominic, Tsitsipas a început game-ul stângaci (a ratat un forehand în lung de linie), dar a revenit (ajutat și de austriac care a trimis de trei ori prea lung) și campionul avea să fie decis în tiebreak.

În schimb, grecul s-a desprins la 4-1 cu două minibreak-uri avantaj, însă Thiem a revenit încă o dată (a avut câteva lovituri explozive) și a egalat la 4. Tot Dominic a fost cel care a ratat o lovitură simplă și l-a pus într-o poziție favorabilă pe grec: 5-4 cu două servicii la dispoziție. Tsitsipas nu a mai ezitat și s-a impus cu 7-4.

Citește și:

Rafael Nadal, pe urmele lui Ilie Năstase

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X