facebook
Connect with us

Justitie

Tudorel Toader vrea funcția de procuror general, după ce va fi demis de la Ministerul al Justiției

Marea confruntare de astăzi Toader-Lazăr, pare a fi doar începutul unui plan mai amplu al PSD de control total al Justiției. Persoane din anturajul Olguței Vasilescu au transmis pe surse ce urmărește Liviu Dragnea prin așa-zisa delimitare de Tudorel Toader. Acesta vrea să-i facă o ieșire mascată actualului ministru al Justiției, imediat ce Augustin Lazăr va renunța la candidatura pentru funcția de procuror general al României. Atunci va fi numit un ministru interimar care îl va înscăuna pe Tudorel Toader la conducerea Ministerului Public.

Amintim că în cadrul primei proceduri de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, Tudorel Toader a apreciat că niciunul dintre aceștia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcție.

„Ca urmare, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată”, a anunțat Ministerul Justiției, într-un anunț pe site.

Astfel, cea de-a doua procedură de selecție va fi organizată în perioada 12.04.2019 – 08.05.2019. Candidații pot depune cereri de înscriere, până la data de 25 aprilie 2019 (inclusiv), ora 17,30 la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X