facebook
Connect with us

Politică

Traian Băsescu, intervenţie dură în Parlamentul European: 'UE a devenit tot mai puţin relevantă'

Ajuns europarlamentar, fostul preşedinte Traian Băsescu pledează pentru o poziţie comună în politica externă, pentru ca Uniunea Europeană să facă faţă globalizării şi să fie un pol de putere alături de SUA, China şi Rusia. Băsescu a avut luni o intervenție în Parlamentul European de la Strasbourg.

„O voce unică sau nimic!

1. Știm toti, dar nu spunem.

2. În ultimii ani, Uniunea Europeană a devenit tot mai puțin relevantă în politica externă globală și în participarea la deciziile care influențează lumea.

3. Solicit lansarea în Parlamentul European, în AFET și în Comisia Europeană, a unei dezbateri cu privire la soluțiile prin care Uniunea Europeană să devină un pol de putere globală alături de SUA, China și Federația Rusă.

4. În lipsa unui astfel de obiectiv, Uniunea Europeană riscă să devină o zonă care preia efectele globalizării și nu o putere economică și politică care participă la deciziile privind evoluțiile globalizării. Cei 500 milioane de europeni au nevoie de o Uniune care pe plan extern are o “voce unică””, a afirmat Băsescu în plenul legislativului european.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X