Tomac: Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie, Consiliul JAI va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu va vota


Tomac: Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie, Consiliul JAI va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu va vota

Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat că, în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 5 decembrie, foar va fi discutat subiectul accesului României la spaţiul Schengen, însă nu va fi dat şi un vot, ceea ce înseamnă că ţara noastră nu va intra în acest an în Schengen.

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota. Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România”, a scris Eugen Tomac, miercuri pe Facebook.

Liderul PMP a mai spus că Karl Nehammer, cancelarul federal al Austriei, „ne umileşte din nou într-un mod absolut scandalos”.

Altele sunt priorităţile lor, vizite prin Africa, Dubai şi măriri de taxe şi impozite. Locul nostru este în UE, dar aici trebuie să munceşti pentru fiecare obiectiv şi să fii credibil atunci când ceri sau să joci dur atunci când eşti umilit. Nehammer ne umileşte din nou într-un mod absolut scandalos!, a completat Tomac.

Consiliul JAI care va avea loc, pe 4 şi 5 decembrie, nu va supune la vot aderarea României la Schengen, desi subiectul se află pe ordinea de zi a reuniunii. Astfel, este avută în vedereconvocarea unui nou Consiliu Extraordinar, până la sfârşitul lunii decembrie, în care să fie decisă o aderare în etape a ţării noastre, mai întâi pe aerian, din martie anul viitor.

Scenariul a fost discutat şi de premierul Marcel Ciolacu cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, în contextul în care Spania deţine preşedinţia Consiliului UE, în această perioadă, potrivit unor surse politice.

Share With Your Friends