Titus Corlățean acuză comedia Bîstroe: Unii ÎNALȚI preferă să fie slugi și nu lideri și nu sunt capabili să apere interesele României.Deci, PSD ce facem?


Bîstroe. Am așteptat cu răbdare 6 zile să vedem dacă autoritățile ucrainene onorează solicitarea României de a acorda acces navelor românești, pentru a măsura adâncimea canalului. Mai ales că „trompeta” secretarului de stat de la Transporturi, responsabil cu manipularea și minciunile distribuite în media românească fără să clipească, în baza înțelegerii „înaltelor considerente” care domină „subiectul strategic”, ne-a tot spus că există înțelegeri cu ucrainenii și că totul merge bine…, afirmă senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, fost ministru de externe, pe Facebook.

CE MAI SUSȚINE TITUS CORLĂȚEAN:

Să vă spun pe scurt cum stau lucrurile:

– perioada asta a ultimelor 6 zile a început cu o diversiune ucraineană. „Băieții” au spus presei românești locale din zonă că românii se retrag, cu vasele lor cu tot și că se ocupă ei de chestia asta. Jurnaliștii au verificat la autoritățile noastre și au realizat ca e o diversiune. Așa că românii au rămas pe loc;

– apoi „băieții” au pretins că au dat acordul românilor să măsoare. Nu vă grabiți: doar pe Chilia, între km 22 și 116 (km 0 e la Marea Neagră), nu în zona critică km 11-22, unde ucrainenii au săpat la greu și nici pe Bîstroe! Rezultatul măsurătorilor vaselor și aparaturii românilor: 8.99 m adâncime! Înainte erau cam 4-5 m. Deci…dublu! ;

– după lungi discuții și „nuanțări” ale secretarului de stat de care spuneam mai devreme (dacă e ordin pe unitate, așa să fie!), se anunță în sfârșit că ucrainenii au dat acordul! Iar vă grăbiți….

Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ! Si-au dat LOR înșiși acordul să măsoare Bîstroe, Chilia km 11-22 și Solomonov cu OAMENII LOR, CU VASELE LOR ȘI CU APARATURA LOR! Adică cu SONARELE LOR, cu șmecheriile lor și cu „rezultatele” LOR! Și au invitat câte 1 expert român pe vasele lor (se spune că ar fi 2..), să fie pe post de „fiii ploii”…Iar domnul secretar de stat Scrioșteanu își face datoria și nuanțează „pozitiv” lucrurile, adică continuă să manipuleze…Dacă e ordin pe unitate, de ce nu? ;

Concluzie: cei înalți, care înțeleg bine „comandamentele superioare”, pare că au înclinat steagul. Pentru ei… și interesele statului român sunt chestiuni relative. Adică ceea ce România a avut ca poziție oficială, dar și interesele sale majore timp de 20 de ani sunt aruncate la coș! „Grupul de lucru” românesc care „funcționează” de ceva timp, și cu cei din MAE (băieți, dacă mai eram șeful instituției, ca pe vremuri, ați fi zburat urgent dacă acceptați un astfel de joc murdar…), Ministerul Mediului etc, pe lângă cei de la Transporturi, bat palma cu ucrainenii pe ce linie primesc de Sus..Mult mai de sus. Pentru că după 29 de ani de muncă pentru Statul Român, timp alocat, energie, suflet și lucruri făcute pentru țărișoara asta a noastră, pe care mai nimeni din cei care vând meciul acum (nici scrioșteni, nici alții mai înalți și mai galbeni la față) nu le au în portofoliul personal, simt o GREAȚĂ URIAȘĂ, mă întreb foarte serios CE MAI CĂUTĂM NOI ÎN COALIȚIA ASTA DE GUVERNARE?

Pentru că vă întrebați, mulți, de ce curentele „suveraniste”, populiste, antieuropene și antiamericane cresc în România?…Uite de asta! Pentru că unii ÎNALȚI preferă să fie slugi și nu lideri și nu sunt capabili să apere interesele României, profitând de poziția de partener european și aliat loial, dar cu DEMNITATE! Și ne mai mirăm de tratamentul primit pe tema Schengen și multe altele…Deci, PSD ce facem?