facebook
Connect with us

Politică

Tăriceanu: 'Cei de la USR, care sunteţi într-o bună prietenie cu PLUS-ul, care are legături cunoscute cu oamenii din fosta Securitate şi cu copiii lor'

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că nu a existat „nici cea mai mică intenţie” din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului la alegerile europarlamentare şi la referendum în 26 mai, informează AGERPRES.

„În anumite secţii de votare au avut loc mari aglomerări de cetăţeni care doreau să voteze. Unii au tras concluzia că Guvernul a vrut să-i umilească pe aceşti cetăţeni ai noştri. Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. Şi eu, ca şi dumneavoastră, în ziua de 26 mai, am stat peste jumătate de oră la coadă să aştept să votez şi nu m-am simţit nicidecum umilit. Nu a existat nici cea mai mică intenţie din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului. Aşa cum v-a explicat ministrul de Externe, dimensionarea secţiilor de vot a fost făcută pe baza aprecierilor misiunilor diplomatice şi consulatelor româneşti din străinătate. Nu există nicio evidenţă a locurilor şi a numărului de români care locuiesc în străinătate. (…) Dumneavoastră, cei de la USR, care sunteţi într-o bună prietenie cu PLUS-ul, care are legături cunoscute cu oamenii din fosta Securitate şi cu copiii lor, probabil că aveţi informaţii ceva mai multe, pe care noi nu le avem. Asta e realitatea!”, a afirmat Tăriceanu marţi, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple prin care s-a cerut demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

 Pericol pentru Viorica Dăncilă! Unul dintre cei mai vechi lideri ai PSD vrea să preia hățurile

Potrivit lui Tăriceanu, „nu există nicio garanţie că prin majorarea numărului de secţii de vot, în viitor, se va rezolva această problemă”, motiv pentru care el a amintit că Birourile permanente reunite au luat decizia de a avansa plenului reunit propunerea de constituire a unei comisii speciale parlamentare care să analizeze proiectele de modificare a legislaţiei, acte normative menite să îmbunătăţească votul în străinătate.

 Acuzații grave: ‘Pupincuriștii, populiștii, acoperiții și ignoranții și-au făcut datoria și de data asta’

Moţiunea simplă „26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!”, iniţiată de 34 de senatori PNL, USR şi PMP, a fost respinsă marţi de plenul Senatului.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X