sute de morți în urma raidurilor aeriene israeliene din Liban

Author:

Oficialii libanezi din domeniul sănătăţii au anunţat că aproape 500 de persoane au fost ucise de raidurile aeriene israeliene. Mai mult de 5.500 au fost rănite, informează Rador Radio România.

Aceasta a fost cea mai sângeroasă zi din conflictul de peste graniţa nordică a Israelului din ultimele două decenii. Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că au fost lovit 1.300 de obiective.

Hagari a recunoscut că numărul de victime a fost mare, dar a susţinut că multe dintre ele erau terorişti Hezbollah.

Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, a declarat: “Acesta este planul Hezbollah de a transforma sudul Libanului într-un câmp de luptă pentru atacurile lui împotriva Israelului. Nu putem accepta ca grupurile teroriste să depoziteze arme în casele oamenilor pentru a le folosi să tragă spre alte comunităţi civile. Comunitatea internaţională trebuie să condamne încălcarea gravă a legii internaţionale de către Hezbollah, în acţiuni care pun în pericol civilii de pe ambele părţi ale graniţei. IDF face eforturi susţinute pentru a nu lovi civilii şi toate eforturile pentru a împiedica rănirea civililor în timpul operaţiunilor”, spune Daniel Hagari.

X