facebook
Connect with us

Politică

SURSE – PSD se pregătește pentru ieșirea ALDE de la guvernare: mutări de trupe în Parlament

PSD se pregătește pentru ieșirea ALDE de la guvernare, au relatat surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO. Au început deja tratativele pentru formarea unei majorități atipice care să mențină în funcție Guvernul Viorica Dăncilă până la alegerile prezidențiale.

Premierul Viorica Dăncilă nu vrea să restructureze Guvernul și le-a zis liderilor PSD, în discuțiile interne, că majoritatea e prea „subțire”.

În continuare, premierul se teme că nu vor exista voturi suficiente în Parlament (PSD și ALDE au 4 voturi peste numărul minim necesar restructurării) pentru o nouă echipă guvernamentală și modificarea programului de guvernare.

Problema pe fond este că PSD nu vrea să facă jocurile ALDE – Pro România, au zis sursele citate. ‘Nu pot face Guvernul două partide de 10%, atributul este al PSD”, zic liderii partidului.

Liderii PSD mizează că ALDE nu va ieși de la guvernare. ‘Mai bine să fii în Guvern puțin nemulțumit, decât să fii în afara Guvernului total nemulțumit”, spun surse din partid.

Chiar dacă PSD a decis să NU dea ALDE afară de la guvernare și să treacă peste criticile venite din partea echipei lui Călin Popescu Tăriceanu, social-democrații au discutat totuși despre o eventuală ieșirea din Guvern a formațiunii lui Călin Popescu Tăriceanu.

În acest context, lideri PSD au stabilit, spun surse din partid, să-și activeze prietenii din alte partide.

Sursele citate au spus STIRIPESURSE.RO că sunt parlamentari din ALDE și PNL care au câteva ‘datorii’ politice către PSD-iști și dacă iese de la guvernare, atunci se vor găsi voturile necesare menținerii la putere a cabinetului Dăncilă.

PSD-iștii spun că ar găsi și în Pro România câteva voturi, dacă ar ajunge la ananghie, plus alte câteva de la minorități.

În PSD se merge pe varianta unui Guvern minoritar, în cazul ruperii coaliției.

Surse din partid spun că un mare avantaj este că PNL nu renunță la varianta Ludovic Orban – premier, ceea ce va ușura misiunea social-democraților să rămână la guvernare.

Social-democrații se pregătesc pentru pe cel mai negru scenariu în care ALDE iese de la guvernare, face alianță cu Pro România și noua grupare parlamentară condusă de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu nu va vota restructurarea Guvernului, și în care nici UDMR nu va ajuta la vot Guvernul.

Mai există o variantă vehiculată în PSD în cazul unui exit ALDE, anume să se negocieze cu ALDE+Pro România voturile pentru restructurare.

 Victor Ponta își calmează colegii din Pro România care se opun unei alianțe cu ALDE: Să măsurăm de 7 ori înainte să tăiem

 

 

Advertisement

Recent

Politicăacum 27 de minute

Stelian Tănase, analiză devastatoare pentru Viorica Dăncilă: Nici nu cred că a citit pactul pe care l-a propus

Analistul politic Stelian Tănase consideră că Pactul propus de premierul Viorica Dăncilă celorlalte partide este ”o gogomănie” venită după doi...

Socialacum 37 de minute

Vara anului 2019, cea mai călduroasă din istoria înregistrărilor meteorologice în emisfera nordică

Vara anului 2019 a fost cea mai călduroasă din istoria înregistrărilor meteorologice realizate în emisfera nordică, au anunţat luni cercetători...

Politicăacum 46 de minute

Odiseea maimuței din București continuă: polițiștii au găsit la familia lui Nuțu Cămătaru o cămilă și alte două maimuțe

Odiseea maimuței din București continuă: polițiștii au găsit la familia lui Nuțu Cămătaru o cămilă și alte două maimuțe Polițiștii...

Politicăacum 59 de minute

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, acuzații explozive la adresa Anei Birchall: 'Iapa troiană în Guvernul României a echipei Maior-Coldea-Barna'

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, lansează un atac virulent la adresa ministrului Justiției, Ana Birchall, despre care spune într-o postare...

Politicăacum O oră

CCR tranșează azi conflictul dintre Iohannis și Dăncilă pe tema refuzului președintelui de a numi miniștri interimari

CCR tranșează azi conflictul dintre Iohannis și Dăncilă pe tema refuzului președintelui de a numi miniștri interimari Curtea Constituţională a...

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X