Connect with us

Sport

Sportalert.ro: Irina Begu şi Gabriela Ruse s-au calificat în turul al doilea al probei feminine de dublu la Roland Garros

Jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Gabriela Ruse, în perechi diferite, au obţinut victorii la Paris, în prima rundă a probei feminine de dublu din cadrul turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, potrivit sportalert.ro.

Irina Begu şi jucătoarea columbiană Camila Osorio au trecut de favoritele numărul 11, Shuko Aoyama (Japonia)/Hao-Ching Chan (Taiwan), cu 6-3, 7-5, după o oră şi jumătate de joc.

Begu şi Osorio a început meciul în forţă şi au condus cu 4-0, câştigând primul set cu 6-3. În actul al doilea, asiaticele au avut 2-0, dar Begu şi partenera sa au luat trei ghemuri la rând şi au echilibrat disputa, încheind setul cu un break (7-5).

Gabriela Ruse şi ucraineanca Marta Kostiuk au dispus de cuplul compus din poloneza Magda Linette şi americanca Bernarda Pera, capi de serie numărul 15, cu 3-6, 6-2, 6-3, după o oră şi 49 de minute.

Ruse şi Kostiuk au început cu dreptul şi au avut 2-0, dar au pierdut primul set cu 3-6. În actul secund, Ruse şi Kostiuk au reuşit patru ghemuri consecutive şi s-au desprins la 5-1, câştigând cu 6-2. În decisiv, perechea româno-ucraineană a reuşit o nouă serie, de trei ghemuri consecutive la 1-1 (4-1) şi au încheiat cu 6-3.

Ambele perechi câştigătoare şi-au asigurat cecuri de 23.920 de euro şi câte 130 de puncte WTA la dublu.

Begu şi Osorio vor înfrunta în turul secund un cuplu redutabil, compus din franţuzoaicele Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic, campioane în 2016 la Roland Garros.

Ruse şi Kostiuk vor întâlni în runda a doua perechea britanică Samantha Murray Sharan/Heather Watson.

Recomandări

X