Connect with us

Ultima Ora

ȘOC. Tăriceanu vrea în locul lui Orban. Liderul ALDE se aliază cu Ponta și Ciolacu

ciolacu ponta

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a susținut demiterea Guvernului Dăncilă și instalea noului Executiv condus de Ludovic Orban.

Drept răsplată pentru gestul făcut, Tăriceanu și-a băgat oameni în Guvernul Orban, în funcții de secretai de stat la mai multe ministere.

Acum, după demiterea lui Orban din fruntea Guvernului, prin moțiunea de cenzură Tăriceanu spune că președintele Iohannis nu poate numi după bunul plac un nou premier, ci, trebuie să țină cont de majoritatea parlamentară nou creată.

Practic, Tăriceanu anunță că ALDE se va alia cu PSD și Pro România și că susține propunerea făcută de aceștia, ca Remus Pricopie să fie nominalizarea lui Iohannis pentru funcția de prim-ministru.

„Mingea în momentul de față este la Cotroceni, iar președintele trebuie să își precizeze poziția, după ce face consultarea partidelor politice parlamentare. Dacă ne uităm în Constituție, în cazul demisiei prim-ministrului, președintele face consultări.

Nu poate propune un premier dacă nu face consultări. El trebuie să vadă dacă există posibilitatea formării unei majorități. Președintele nu are atributul de a numi un prim-ministrul după bunul plac. Trebuie să numească un prim-ministru care are în spate capacitatea de a forma o majoritate parlamentară”, a spus Tăriceanu, la Antena 3.

Mai mult, senatorul ALDE spune că partidul său ar putea avea propria propunere de premier la consultările de la Cotroceni.

Surse din ALDE spun că persoana propusă ar fi chiar Călin Popescu Tăriceanu.

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X