Slovacia trimite zeci de poliţişti la graniţa dintre Ungaria şi Serbia


Slovacia trimite un nou grup de 38 de poliţişti la graniţa dintre Ungaria şi Serbia pentru a-l înlocui pe cel precedent care a ajutat la protejarea acestei frontiere Schengen externe împotriva imigraţiei ilegale, transmite agenţia slovacă TASR.

Noul grup de poliţişti slovaci va rămâne acolo până la sfârşitul lui februarie, potrivit Agerpres.

Ministrul interimar de interne Roman Mikulec, şeful poliţiei, Stefan Hamran, şi cel al poliţiei de frontieră, Robert Gucky, au asistat luni la plecarea celor 38, potrivit Agerpres.

‘Credem în continuare că protejarea acestei graniţe Schengen externe este o măsură mult mai eficientă decât introducerea de controale la frontierele interne din Uniunea Europeană’, a declarat Mikulec, menţionând că le spune acelaşi lucru şi autorităţilor UE.

El se aşteaptă ca problema migraţiei ilegale să se afle pe agenda unui viitor summit UE informal ce va avea loc în Suedia.

Slovacia a trimis 30 de poliţişti pentru operaţiunile Frontex în România şi Serbia la sfârşitul lui decembrie, a amintit el.

La rândul său, Stefan Hamran a lăudat desfăşurarea de poliţişti slovaci în cadrul primului contingent care a acţionat în Ungaria.

‘Aceasta arată că, atunci când o graniţă Schengen externă este păzită în mod serios, avem mult mai puţine probleme la frontierele interne’, a subliniat şeful poliţiei slovace.

Share With Your Friends