Senatorul PSD alfred Laurențiu Mihai: Relațiile puternice dintre România și Republica Cehă sunt întemeiate pe o istorie lungă de prietenie și solidaritate


Senatorul PSD alfred Laurențiu Mihai: Relațiile puternice dintre România și Republica Cehă sunt întemeiate pe o istorie lungă de prietenie și solidaritate

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai spune, într-o postare pe Facebook, că ‘a fost onorat să participe la întrevederea dintre președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, și Martin Dvorak, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe’.

“Relațiile puternice dintre România și Republica Cehă sunt întemeiate pe o istorie lungă de prietenie și solidaritate și este important să observăm că această cooperare bilaterală se află, în prezent, într-o continuă ascensiune.

În calitate de senator al României, am subliniat importanța menținerii unui dialog politic și diplomatic activ între cele două țări, mai ales în contextul în care Republica Cehă a susținut ferm și vocal aderarea României la Spațiul Schengen.

În egală măsură, am salutat interesul crescut al autorităților de la Praga pentru inițiative precum B9 și Inițiativa celor Trei Mări, care deschid noi oportunități de cooperare și coordonare între România și Cehia.

De asemenea, am avut discuții productive despre comunitățile minoritare din ambele țări și despre diverse aspecte ale relațiilor bilaterale, inclusiv cooperarea economică, socială și din domeniul turismului.

În contextul aniversării a două evenimente importante pentru Cehia în 2024 – 20 de ani de la aderarea la UE și 25 de ani de la aderarea la NATO – este momentul potrivit să consolidăm și mai mult legăturile noastre și să lucrăm împreună pentru un viitor prosper și sigur pentru ambele țări”, spune senatorul Alfred Laurențiu Mihai.