Scandal în spațiul Schengen: Germania anunță controale la frontierele cu Polonia și Cehia

Author:

Germania va introduce săptămâna aceasta controale la frontierele cu Polonia și Republica Cehă, a anunțat miercuri ministrul german de Interne, Nancy Faeser, informează Mediafax.

Autoritățile din Germania au luat această decizie după ce au constatat că solicitările de azil au crescut, în premieră, cu 78% în primele șapte luni ale anului 2023. În august, trecerile ilegale de frontieră înregistrate în Germania au ajuns la 14.701, în creștere cu 66% față de aceeași lună a anului trecut, arată datele poliției, potrivit Reuters. „Dacă nu reușim să protejăm mai bine frontierele externe … atunci frontierele deschise din UE sunt în pericol”, a declarat Nancy Faeser la Berlin. Ea a spus că noile măsuri îi vor viza în special pe traficanții de migranți. Vor fi controale mobile, realizate în colaborare cu polonezii și cehii, a mai spus Faeser.

În urmă cu două săptămâni, Germania a anunțat că suspendă un acord cu Italia pentru a lua o parte dintre migranți, argumentând că Roma nu respectă regula potrivit căreia cererile de azil trebuie să fie procesate în țara de sosire.

Ulterior, Faeser a revenit asupra deciziei, având în vedere criza care se desfășoară pe insula Lampedusa. Creșterea sosirilor a dus, de asemenea, la tensiuni între Germania și Polonia.

X