facebook
Connect with us

Politică

S-a rezolvat: Nu se poate | Dacian Cioloş, după discuţia cu Ludovic Orban: Anticipatele, singura soluţie

Dacian Cioloş şi Dan Barna, copreşedinţii Alianţei USR-PLUS, au avut vineri p întâlnire cu premierul Ludovic Orban. Cioloş afirmă că discuţia s-a axat pe mai multe teme pe care USR şi PLUS le consideră urgente. Concluzia este însă că majoritatea aspectelor discutate nu pot fi puse în aplicare din cauza majorităţii parlamentare fragile, astfel că singura soluţie ar fi alegerile parlamentare anticipate.

„Am avut astăzi, alături de Dan Barna, o întâlnire cu prim-ministrul Ludovic Orban în cadrul căreia am discutat pe marginea problemelor care trebuie să-și găsească răspuns în perioada imediat următoare.

Am vorbit despre introducerea alegerilor în două tururi pentru primari, anularea recursului compensatoriu în urma căruia au fost eliberați din pușcării foarte mulți răufăcători, desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, modificarea legilor electorale pentru a crește reprezentarea diasporei în parlament, impozitarea pensiilor speciale și eliminarea unora dintre acestea, modificarea radicală a PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) devenit instrument de dirijare a fondurilor publice către primari pe criterii politice, stoparea tăierilor ilegale a pădurilor, prezentarea sistematică a stadiului în care se află proiectele de investiții (spitalele regionale, autostrăzile etc) și despre alegerile anticipate.

Sunt urgențele care ne preocupă pe noi, la PLUS și la USR, dar, mai mult decât atât, sunt urgențele care preocupă întreaga societate. Au ieșit sute de mii de oameni în stradă cu aceste cereri, au ieșit milioane de cetățeni la vot cu aceleași speranțe. Nimeni – și, mai ales, guvernul actual – nu poate să le ignore.

I-am prezentat viziunea noastră și soluțiile pe care noi le considerăm oportune, inclusiv cu referire la experiența pe care am trăit-o în 2016 la guvernare.

Concluzia la care am ajuns este că multe dintre aceste aspecte nu vor putea fi soluționate decât în măsura în care acest Guvern se va bucura de o largă susținere a majorității parlamentare. Prin urmare, am convenit că alegerile anticipate trebuie să rămână o prioritate pentru partidele care vor modernizarea României”, scrie Dacian Cioloş, pe Facebook.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X