facebook
Connect with us

Ultima Ora

REVOLTĂ ÎN BISERICĂ! ÎPS TEODOSIE ATAC INCREDIBIL LA GUVERNUL ORBAN! ”NU POT SĂ NE RECOMANDE EI! BISERICA ESTE AUTONOMĂ FAȚĂ DE STAT”!

Guvernul Orban a propus pentru perioada de după ridicarea stării de urgență mai multe măsuri de protecție împotriva răspândirii pandemiei de Coronavirus în România.

Printre acestea, membrii Guvernului Orban recomandă în documentul supus dezbaterii publice ca Slujbele religioase să se desfășoare în afara locașelor de cult, cu o distanțare de 8 metri între credincioși.

Mai mult, Sfânta Împărtășanie este recomandat a se face din pahare și lingurițe de unică folosință.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, că politicul nu se poate implica în canoanele bisericii. Înaltul ierarh ne-a precizat că este un lucru bun că politicienii acceptă redeschiderea bisericilor, chiar dacă nu se vor putea săvârși slujbe, dar nu este de acord cu interdicția administrării Sfintei Împărtășanii.

”Dacă vom sluji afară, avem spațiu mai mult. Dar, Sfânta Împărtășanie nu pot să ne-o recomande ei. O să avem discuții în Sfântul Sinod. Biserica este autonomă față de stat. E greu de acceptat, nu poate fi acceptat așa ceva. Amânăm Sfânta Împărtășanie până când va fi voie să împărtășim cum trebuie. Avem frică să dăm cele sfinte ca și când nu ar fi sfinte! E o imixtiune în cultul bisericii. Nu facem compromisuri. O să analizăm!”, a declarat ÎPS Teodosie pentru STIRIPESURSE.RO.

Arhiepiscopul Tomisului a adăugat că planurile Guvernului sunt doar niște propuneri și că nu sunt decizii impuse, ele fiind în dezbatere publică. În plus, înaltul prelat a făcut referire la o decizie a Cancelariei Sfântului Sinod, de la instaurarea stării de urgență, și care precizează că ”persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtăşirea din Sfântul Potir cu linguriţa comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtăşirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriţă adusă de acasă şi folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin). Menţionăm că în Biserică Sfânta Împărtăşanie se pregăteşte şi se administrează totdeauna în condiţii de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate”.

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X