Connect with us

Politic

Revoltă. Călin Popescu Tăriceanu nu mai are scăpare. Ce i se pregătește?

Partidul lui Tăriceanu se canibalizează. Se toarnă unii pe alții

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a făcut după demiterea Guvernului Orban un pas important spre refacerea alianței cu PSD.

Tăriceanu nu este de acord ca șeful statului Klaus Iohannis să-l numească premier desemnat pe liderul PNL Ludovic Orban, acesta spund că în Parlament s-a constituit o altă majoritate, compusă din PSD-Pro România și ALDE, din rândul căreia ar trebui desemnat cel care să alcătuiască noul Guvern.

Declarațiile liderului ALDE nu sunt pe placul colegilor săi de partid care doresc să rămână aliații liberalilor, alături de care sunt la guvernare acum.

Deputatul Andrei Gerea anunță că parlamentarii și liderii ALDE au refuzat să se întâlnească cu Tăriceanu înainte ca acesta să meargă la consultările cu președintele Iohannis.

Mai mult, cei din ALDE cer demisia de onoare a lui Tăriceanu din funcția de președinte al partidului.

„O demisie din partea lui este binevenită. În momentul în care pierzi sprijinul grupului parlamentar… am încercat să ținem lucrurile sub preș cât de mult. Noi ne-am pierdut încrederea, nu suntem de acord cu politică pe care o duce.

Ieri, imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dărâmat guvernul din care făceam parte.

Nu pot să nu mă întreb ce caută dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianța politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?!

Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni.

Este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală. Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruiete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruiete politice.

A stă la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”, a scris Gerea pe Facebook.

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X