Reprezentantul Rusiei la ONU dezvăluie ce fac serviciile de informații americane cu diplomați ruşi


Reprezentantul Rusiei la ONU dezvăluie ce fac serviciile de informații americane cu diplomați ruşi

Vasili Nebenzia a anunțat că serviciile de informații americane încearcă să-i racoleze pe diplomații ruşi aflaţi la New York, anunță Rador Radio România.

Reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU, Vasili Nebenzia, a precizat că serviciile de informații americane au încercat în mod frecvent să-i recruteze pe diplomații ruși, relatează Agenţia de presă TASS. Nebenzia a atras atenția asupra tendinței Washingtonului de a le transforma activitatea diplomaţilor ruşi în una cât mai incomodă. În mod special, este vorba despre introducerea unei interdicții de călătorie la New York pentru rudele diplomaților ruși care lucrează la misiunea diplomatică.

Vasili Nebenzia s-a referit şi la confiscarea proprietății diplomatice a Rusiei din Long Island

În plus, reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU s-a referit şi la confiscarea proprietății diplomatice a Rusiei din Long Island. El a subliniat că aceste acțiuni ale SUA sunt ilegale. ”Serviciile americane de informații întreprind deseori acţiuni de racolare a angajaților noștri și efectiv îi urmăresc pe străzile din New York”, a adăugat Nebenzia. Diplomatul a explicat că în acest mod autoritățile americane exercită presiuni psihologice asupra diplomaților din Federația Rusă.

Vineri, 9 februarie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat că angajații ambasadelor țării din țările occidentale se confruntă în mod constant cu tentative de recrutare și atacuri la adresa lor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, diplomații sunt ”literalmente asediaţi”. Uniunea Europeană a propus să li se interzică diplomaților ruși călătoriile în zona Schengen.