facebook
Connect with us

Ultima Ora

Ciolacu a depus plângere împotriva președintelui. PSD s-a supărat că Iohannis a zis că ungurii vor Ardealul. Se cer explicații la SRI

Published

on

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii se va întruni marţi, de la ora 14,00, pentru a solicita SRI un punct de vedere referitor la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis din data de 28 aprilie cu privire la adoptarea tacită a proiectului UDMR legat de autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Cred că este important să avem la Comisie un punct de vedere scris al Serviciului Român de Informaţii, însă îmi menţin opinia referitoare la necesitatea audierii conducerii Serviciului Român de Informaţii.

Trebuie respectate procedurile şi regulamentele parlamentare, iar decizia privind audierea aparţine plenului Comisiei, cu atât mai mult cu cât acest subiect este unul ce priveşte securitatea naţională a României, în speţă apărarea valorilor constituţionale (art. 1 din Constituţia României)”, a declarat deputatul PSD Marian Gheorghe Cucşa, vicepreşedinte al acestui for.

Cucşa a precizat, într-o postare pe Facebook, că în şedinţa Comisiei de marţi se va decide dacă şi când va fi audiat directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig.

„Îmi voi susţine punctul de vedere că e foarte important să aflăm dacă SRI deţine informaţii care să susţină acuzaţiile extrem de grave ale preşedintelui Klaus Iohannis, legate proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Este foarte important să ştim cu toţii dacă şeful statului a vorbit în cunoştinţă de cauză ori doar a aruncat cuvinte care au creat un scandal diplomatic între România şi Ungaria”, a menţionat social-democratul.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a criticat proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a depus, luni, plângere împotriva preşedintelui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, în urma afirmaţiilor şefului statului cu privire la „înţelegerea” dintre social-democraţi şi UDMR pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

 

 

Recomandări

Popular

X