facebook
Connect with us

Breaking News

PSD iese la atac! Liberalii vor să izoleze Dobrogea

Published

on

Toţi românii care sunt aduşi, prin eforturile Ministerului Afacerilor Externe, în ţară din Italia trebuie să rămână în carantină 14 zile.

Din acest motiv, liberalii au ales Constanţa drept locul în care sunt aduşi cetăţenii români şi unde aceştia vor rămâne în carantină.

”În acest sens, Armata română a şi amenajat în Constanţa un centru de carantină în care românii sunt izolaţi 14 zile. În seara zilei de miercuri, 25 martie, a aterizat la Constanţa un nou avion din Italia, de la Roma, cu 187 de români la bord, dintre care s-au gândit liberalii să trimită 100 la Tulcea. Decizia a fost luată de cei doi prefecţi liberali, domnul George Sergiu Niculescu, de la Constanţa, şi domnul Alexandru Cristian Iordan, de la Tulcea, cu acordul ministrului de Interne Ion Marcel Vela. Decizia este de neînţeles în condiţiile în care deficitul de medici din Dobrogea este de 19%, iar spitalele din Tulcea nu sunt nici pe departe pregătite să trateze un număr semnificativ de cazuri de coronavirus. În Tulcea, deficitul de medici este dublat de numărul insuficient de ventilatoare necesare tratării cazurilor grave. Faptul că spitalele din România sunt nepregătite este în mare parte şi din vina jocurilor politice făcute de Iohannis şi PNL, dar mai ales vina ministrului demisionar al Sănătăţii. Domnul Victor Costache, deşi a primit informari încă din ianuarie de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu privire la coronavirus, nu a luat nicio măsură pentru pregătirea spitalelor. Domnul Costache era ocupat cu privatizarea sistemului de sănătate în beneficiul propriului angajator, un sistem privat care în aceste momente grele nu-şi mai primeşte nici măcar clienţii. Nici nu vreau să-mi imaginez cum ar fi arătat România acum, cu un sistem privat de sănătate. Este binevenită demisia acestui ministru al intereselor private, nu al românilor şi României. Desigur, decizia de mutare a 100 de cetăţeni români la Tulcea ar fi trebuit discutată în prealabil cu reprezentanţii aleşi ai judeţului şi ai municipiului, mă refer aici la preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şi la primarul municipiului. Practic, liberalii nu au avut niciun fel de consultare cu autorităţile locale, nu au ţinut cont de condiţiile reale din teren, iar o astfel de abordare este inadmisibilă. Nu în ultimul rând, judeţul Tulcea a fost până acum mai ferit de persoane infectate cu Covid-19. O răspândire a virusului şi în judeţul Tulcea, corelat cu faptul că românii din Italia sunt aduşi şi puşi în carantină în cele două judeţe din Dobrogea, va duce practic la izolarea regiunii de restul ţării. Îmi exprim speranţa că, în final, totul va fi bine, dar nu pot să nu remarc că liberalii parcă intenţionat creează zone de carantină în special în regiunea Moldovei şi a Dobrogei, regiunile cu cel mai mare deficit de medici. Într-un moment în care solidaritatea ar trebui să primeze, regiunea cea mai dezvoltată, cea din centrul ţării, este, parcă intenţionat, protejată. Adresez două simple întrebări, retorice: Încercaţi cumva să vă protejaţi zonele în care aveţi cel mai important bazin electoral, dragi liberali? Luaţi decizii bazate pe interese electorale în această perioadă de grea încercări şi riscaţi izolarea completă a Dobrogei de restul României?”, spune deputatul PSD Mirela Furtună.

Recomandări

Popular

X