Proiectul „Covid 19” face victime politice: premierul noii zeelande, răpusă de măsurile din pandemie


În timp ce presa de la noi preia nemestecat anunțul oficial că premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a demisionat stupefiant din cauza unei așa-zise epuizări fizice și psihice, presa mare americană are altă opinie: femeia a căzut victimă COVID 19, mai exact a măsurilor extrem de restrictive luate în pandemie.

 

New York Times ori ABC relatează, astfel, că politiciana laburistă care la alegerile din 2019 a obținut un scor atît de mare încît și-a permis să guverneze singură, a ajuns rapid la fundul sacului electoral din cauza măsurilor extrem de dure luate în pandemie, ceea ce a iritat publicul.

S-a ajuns pînă la punctul în care demisia ei era cerută de neozeelandezi prin graffiti-uri pe ziduri ori pe carosabil. Impunerea vaccinării anti-Covid a dus la ascensiunea extremei drepte, punctează ABC, iar sondajele recente relevă că laburiștii lui Ardern vor pierde alegerile din toamnă, motiv pentru care premierul a făcut pasul înapoi și nu va mai candida ori conduce partidul la următorul scrutin.

 

SURSA: InPolitics.ro 

Articolul Proiectul „Covid 19” face victime politice: premierul noii zeelande, răpusă de măsurile din pandemie apare prima dată în Informația Liberă.