Procurorii solicită arestarea bătăușilor din Pantelimon

Author:

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București au formulat cerere de arestare preventivă pentru 10 dintre bătăușii din Pantelimon. Aceștia au șocat o țară întreagă, în momentul în care au descins la spitalul Sfântul Pantelimon, acolo unde s-au bătut cu tot ce au prins în mână.

”La data de 24.09.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în urma cercetărilor efectuate de Secția 9 Poliție- D.G.P.M.B. și Serviciul Grupuri Infracționale Violente- D.G.P.M.B., a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 10 inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 alin. 2 și 3 cod penal, cu aplicarea dispozițiilor art. 77 lit. a Cod penal, lovirea sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 și 21 lit. c și d Cod penal și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 3 Cod penal, cu aplicarea dispozițiilor art. 38 alin. 2 Cod penal;

În urma administrării probatoriului, s-au stabilit următoarele:

La data de 21.09.2024, în jurul orei 11:23, un inculpat, ce ar fi purtat, fără drept, un obiect tăietor înțepător tip cuțit, ar fi pătruns la parterul Spitalului Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon, situat în municipiul București, șoseaua Pantelimon, nr. 340-342, sector 2, în incinta UPU, unde ar fi exercitat acte de violență fizică, în public, împotriva unei persoanei vătămate, constând în lovirea ei cu piciorul în zona capului, cu consecința dezechilibrării și căderii acesteia la nivelul solului.

În activitatea infracțională inculpatul ar fi beneficiat de complicitatea morală a 11 inculpați și a unei persoane rămase neidentificate, care l-ar fi însoțit pe autor la data și ora comiterii faptei în incinta Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, toți ar fi fost înarmați, fără drept, cu diverse obiecte contondente reprezentând bare metalice, bâte din lemn, săbii, furci și cuțite, în scopul întăririi rezoluției infracționale a autorului.

Acțiunile săvârșite de toți inculpații ar fi creat o stare de temere și panică persoanelor prezente la locul faptei, precum și întreruperea activității personalului medical, tulburându-se astfel ordinea și liniștea publică.

La data de 25.09.2024, procurorul a formulat propunere de arestare preventivă pentru 10 inculpați, propunerea fiind înaintată către Judecătoria Sectorului 2 București.

Pentru celelalte 3 persoane implicate, cercetările sunt continuate de către organele de poliție din cadrul D.G.P.M.B. sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, arată procurorii.

 

X