Primarii liberali și pesediști fac presiuni pentru comasare: „Instabilitatea înseamnă că pierdem banii europeni”


Surse din PSD și PNL confirmă faptul că primarii celor două partide insistă pentru impunerea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale. Ei îi presează pe liderii de la București cu argumentul riscului de a pierde banii europeni dacă România alunecă în instabilitate.

„Dacă AUR și Șoșoacă transformă europarlamentarele într-un circ de prostit lumea, fondurile UE devin nesigure. Cum o să merg eu după aia în fața oamenilor să le zic c-o să fac proiectul A sau proiectul B dacă nu sunt sigur de banii europeni?”, a spus un primar de la PNL

De asemenea, la București este împărtășită îngrijorarea de la Bruxelles privind riscul ca forțele anti-europene să devină puternice la nivel european, ceea ce ar putea duce la blocări de fonduri pentru statele din Est. „Dacă extremiștii se umflă prea mult la Bruxelles, o să avem un Schengen pe fonduri europene, ca să fie clar. Ce-am pățit noi pe Schengen cu Austria presată de extremiștii austrieci o să pățim și cu banii europeni pentru dezvoltarea României”, consideră un pesedist din teritoriu.

Unul din scenariile vehiculate între PSD și PNL este acela de a comasa europarlamentarele cu localele nu doar pentru a crește prezența la vot, ci și pentru ca primarii să-și poată duce campaniile locale în paralel cu campania partidelor pe alegerile europene, accentuând astfel importanța fondurilor europene pentru dezvoltare locală.