Prima reacție după ce CJUE a respins plângerea României privind aderarea la Schengen

Author:

Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu reacționează după ce CJUE a respins ca vădit inadmisibilă” acţiunea în anulare formulată de eurodeputatul român Eugen Tomac împotriva Consiliului UE faţă de decizia neacceptării României în Schengen şi de asemenea şi-a declinat competenţa în acest caz, conform hotărârii publicate pe portalul CJUE.

Trei stiri la comentarii care trebuie citite toate, in ordinea in care s-au intamplat, pentru a intelege mai bine situatia juridica pe Schengen.

Am mare respect pentru lupta dusa de Eugen Tomac pe Schengen si un profund dispret fata de reprezentanti ai statelor care actioneaza impotriva propriilor cetateni onesti care apara o cauza nationala corecta.

Sper ca Eugen Tomac sa continue, la urmatoatea curte, cu demersurile incepute pentru a apara cauza corecta a Romaniei si Europei : votul este suveran, insa nu poate fi niciodata abuziv sau discretionar. Curtile Europene, si daca ar fi politizate, nu pot legaliza santajul lui Nehammer ca fundament al proiectului european, scrie Nicolescu pe Facebook.

X