facebook
Connect with us

Ultima Ora

Previziunea Astrologului NEWSTEAM.RO! Care este viitorul Uniunii Europene?

Romania

Sergiu Bălan astrolog

Uniunea Europeană este un proiect constituit pe două coordonate- economică și politică, cu rădăcini postbelice. Astfel, de la un concept – Statele Unite ale Europei –  pe care îl regăsim în discursul lui Winston Churchill la Universitatea din Zürich (19 septembrie 1946) la ceea ce este, actualmente, Uniunea Europeană a fost, ca orice organism social viabil, într-o perpetuă evoluție. Să urmărim, foarte rapid, acest parcurs, din perspectivă astrologică.

Un prim pas a fost Consiliul Europei, constituit la 5 mai 1949, urmat de Comunitatea Cărbunelui și Oțelului, la 9 mai 1950. Ambele structuri economice și politice au fost fondate, foarte inspirat, pe semnul material al Taurului (care reprezintă atât baza, fundamentul oricărui lucru, cât și banii, afacerile). Continuarea este Tratatul de la Roma – semnat la 25 martie 1957 –  prin care s-a creat Comunitatea Economică Europeană, o entitate Berbec puternică (triplă conjuncție Soare/Mercur/ Venus) cu uniune vamală și Pact de creare a Euratom (facilitat de trigonul Soare/Mercur/Venus ci Uranus).

Înființarea oficială a Uniunii Europene este reprezentată de Tratatul de la Maastricht, semnat la 7 februarie 1992 și intrat în vigoare de la 1 noiembrie 1993. Astfel, UE este un Vărsător cu Soare, Mercur și Saturn conjuncte, fapt ce predispune la o construcție solidă, serioasă, responsabilă, preocupată de binele comun, de respectarea libertăților și a drepturilor cetățenilor săi. În plus, Vărsătorul aduce nota de neprevăzut, care, firește, se poate aplica evoluției acestui organism. Jupiter în casa a VIII-a ar trebui să asigure prosperitatea generală, a tuturor națiunilor implicate, mai ales că există și un trigon cu Venus, garant al abundenței. Nodul Sud Lunar, în casa a VI-a responsabilă cu sănătatea publică, parcă avertiza asupra dificultăților cu care UE s-a confruntat chiar acum, cu ocazia pandemiei Covid-19. Oricum, plasarea Axei Destinului pe casele sănătății trasează drept ”misiune personală”, pentru UE, dezvoltarea sistemului sanitar comunitar și a unei colaborări eficiente, între țări, și din acest punct de vedere. Marte, plasat în prima casă, explică demersurile întru expansiune, pe aceleași considerente uraniene (Uranus este stăpânul Vărsătorului).

În fine, să mai amintim și Tratatul de la Lisabona, semnat la 19 octombrie 2007, prin care sunt amendate primele două tratate. Acest Tratat, care se ocupă structura juridică a Uniunii Europene ca entitate juridică unică, nici că putea fi semnat la o dată mai potrivită. Suntem pe teritoriul Balanței, exact semnul juridicului.

Acum, să analizăm Brexit-ul, primul seism prin care a trecut Uniunea Europeană. Sinastria temei natale a Uniunii cu ziua de 31 ianuarie 2020, ora 23.00, când s-a produs, oficial, ieșirea Regatului Unit din UE, este interesantă pentru orice astrolog. În primul rând, Ascendentul orei este plasat în Balanță, reflectând perfect ”divorțul” celor două entități (Balanța patronează căsătoriile, asocierile, contractele – atât facerea, cât și desfacerea acestora). Apoi, este evident că Uniunea Europeană intră într-un nou ciclu de evoluție, se transformă într-o nouă entitate (de la 28 de state componente, la 27), trece printr-o perioadă de turnură – Soarele Brexit-ului este conjunct cu Soarele UE, Saturn aproape își încheie ciclul de 29 de ani, iar Axa Nodurilor Lunare a Brexit-ului se suprapune Axei Nodurilor Lunare a UE, invers. Adică, Nodul Nord se suprapune Nodului Sud. Ținând cont de semnele implicate în tranzitul Nodurilor Lunare, se pare că guvernanții de la Bruxelles trebuie să acorde o atenție mult mai mare popoarelor care alcătuiesc Uniunea (Nodul Nord în Rac). Uranus al Brexit în casa a IV-a a UE exact despre asta vorbește, despre un eveniment care vizează corpul Uniunii, iar Luna (semnificator al popoarelor, al  maselor de oameni) , anaretică, la 29 de grade Berbec, accentuează importanța evenimentului în sine, ca semnal, pentru viitor.

Firesc, se naște întrebarea legitimă – cum va evolua UE, în viitor? Teoretic, astrologia poate oferi unele direcții, fără a avea pretenția că ”exact așa va fi !” În definitiv, stelele predispun și omul dispune, prin liber arbitru, prin alegerile pe care le face. În primul rând, se observă cum Saturn se apropie de poziția natală din Vărsător, pe care o va atinge anul viitor, prin martie. Urmează un balet, cu retrogradare, un du-te-vino, cu încheierea ciclului de 29 de ani. Prin urmare, anul 2021 va aduce, teoretic, un test de maturitate, o provocare la nivelul Uniunii și rămâne de văzut în ce va consta și cum va fi administrat.

Saturn în tranzit prin casa I (a identității) predispune la conservarea structurii; acestui astru nu-i plac schimbările, dar, Vărsătorul natal este imprevizibil! Uranus, stăpânul Vărsătorului, tranzitează Taurul (pasaj care predispune la retrasarea granițelor) și casa a IV-a (a poporului). Prin urmare, sunt posibile schimbări în componența UE, în ambele sensuri – cu adaos sau cu retragere. Mărul discordiei îl va constitui, teoretic, banul comun (Jupiter natal, din casa a VIII-a, va face cuadratură cu Axa Nodurilor Lunare în tranzit).

Anul 2022 va aduce Nodul Sud Lunar peste Pluton natal al UE, chiar în casa a X-a a conducătorilor – sună a decont kharmic, dar există aspecte foarte favorabile de la Lună (popoarele) și de la Jupiter (dreptatea), ceea ce reflectă, teoretic, o perspectivă benefică pentru conducători, dacă aceștia  se vor ridica la înălțimea funcției.

Apoi, din 2023-2024, va începe tranzitul lui Pluton prin casa I, pentru următorii 20 de ani, ceea ce predispune la reconfigurare, la transformare totală.

Indiferent de felul în care va evolua Uniunea Europeană, nu ne putem aștepta, teoretic,  la evenimente bruște (inclusiv Brexit-ul a fost anunțat cu vreo trei ani înainte, în martie 2017). O posibilă expansiune – anul viitor, când Jupiter va tranzita prima casă. Sau, cel mai probabil, un stand-by prelungit (pentru statele  care așteaptă să intre, fizic, în componența UE), dictat astral de prudența lui Saturn.

 

 

 

 

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X