facebook
Connect with us

Politică

Prefectul de Arad, care se îmbolnăvise chiar înainte de alegerile prezidențiale, demisionează din funcție și spune cu mândrie că Guvernul Dăncilă a fost unul dintre cele mai performante de după 1990

Prefectul de Arad, care se îmbolnăvise chiar înainte de alegerile prezidențiale, demisionează din funcție și spune cu mândrie că Guvernul Dăncilă a fost unul dintre cele mai performante de după 1990

Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, încetarea detaşării în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu, în prima şedinţă a Executivului, arătând că misiunea sa încetează odată cu adoptarea moţiunii de cenzură prin care a căzut Guvernul PSD, relatează Agerpres. Florentina Horgea a intrat în concediu medical chiar înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, iar acum spune că lasă „nava pe mâini bune” și că este mândră că a reprezentat Guvernul Dăncilă, „unul dintre cele mai performante guverne de după 1990”.

„Odată cu adoptarea moţiunii de cenzură, consider că misiunea mea se încheie aici. Sunt un om de onoare, un om de echipă şi niciodată nu mă voi agăţa de o funcţie sau alta, aşa cum vedem de multe ori că se întâmplă în România. Fac parte din echipa Guvernului Dăncilă, astfel că am ales să plec împreună cu această echipă. Am solicitat ministrului Afacerilor Interne ca în prima şedinţă de Guvern să fie promovat un proiect de hotărâre privind încetarea detaşării mele în funcţia de prefect al judeţului Arad”, a arătat prefectul, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Florentina Horgea a afirmat că, înainte de a face solicitarea către minister, s-a asigurat că Prefectura Arad „este pregătită din toate punctele de vedere, astfel încât activitatea zilnică, dar mai ales turul doi al alegerilor prezidenţiale, să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”.

„Am încredere în personalul Prefecturii Arad, în profesionalismul acestor oameni, alături de care am muncit în ultimii doi ani şi patru luni, pentru binele cetăţenilor judeţului Arad. Nava este pe mâini bune, aşa cum se spune”, a scris Horgea în comunicat.

Ea a mai arătat că este „mândră” că a putut să reprezinte guvernul condus de Viorica Dăncilă, „unul dintre cele mai performante guverne de după 1990”.

În 7 noiembrie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, în urma unei videoconferinţe cu prefecţii, că în judeţul Arad se va înfiinţa un post de subprefect, în contextul în care atât prefectul, cât şi actualul subprefect sunt în concediu medical.

„Să vă anunţaţi cei doi colegi că voi trimite o echipă de medici de la Direcţia Medicală şi de la Policlinica din Oradea să îi ajutăm, că poate au primit o medicamentaţie greşită. Deci, Ministerul de Interne mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistenţă medicală celor doi colegi, astfel încât ei să revină cât mai repede la obligaţiile profesionale, administrative, guvernamentale şi chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientaţi doi viruşi în Arad exact să atace prefectul şi subprefectul şi ei să cadă subit într-o boală”, a spus Marcel Vela.

Florentina Horgea este prefect al județului Arad din iulie 2017, iar anterior a fost subprefect al județului și consilier juridic la Primăria Arad.

Sursa foto: Prefectura județului Arad

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X