Polul dreptei a scos capul la Bruxelles


Europarlamentarii USR și PMP au făcut front comun, miercuri, în plenul legislativului european, pe tema aderării României la spațiul Schengen. Cele două partide au lansat inițiative comune la național, unde vor să formeze un pol al dreptei împreună cu partidul lui Ludovic Orban, iar acum acționează împreună și la Bruxelles.

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, împreună cu președintele USR, Cătălin Drulă și europarlamentarii Vlad Botoș și Vlad Gheorghe, au participat astăzi la dezbaterea referitoare la accesul României în spațiul Schengen din Comisia de Petiții a Parlamentului European.

„Este esențial să rămânem uniți pentru a reuși să ne atingem acest obiectiv legitim pentru care luptăm de mult prea mult timp. Controalele la frontierele UE trebuie să fie eliminate pentru români. Accesul nostru în Schengen se va realiza, însă, așa cum am spus și în cadrul dezbaterii, este un conflict juridic ce, în acest moment, poate fi soluționat doar la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Eu am depus deja o acțiune la CJUE împotriva Consiliului UE și am încrederea că aceasta va fi câștigătoare. Prezența noastră la această ședință confirmă angajamentul nostru clar și pe deplin asumat de a susține, prin toate mijloacele, realizarea acestui obiectiv național. Românii merită să fie liberi în Schenghen!” a spus Tomac.

„În Parlamentul European, am ținut să fiu prezent azi la ședința Comisiei PETI în care se dezbate o petiție despre aderarea României la Schengen. Este un drept câștigat de cetățenii României prin muncă onestă, merităm să fim membri deplini ai Uniunii Europene. M-am bucurat să îi am alături pe președintele PMP, Eugen Tomac, și pe colegii mei europarlamentari USR Vlad Botoș și Vlad Gheorghe. Reprezentăm forțele politice cărora ne pasă de viitorul românilor cinstiți, care pun umărul la modernizarea țării noastre. Petiția de azi urmează a fi transformată în rezoluție a Parlamentului European prin efortul și munca colegilor mei europarlamentari”, a transmis și Drulă.

Share With Your Friends