Poliţiştii de frontieră au prins 11 migranţi din Bangladesh, Siria, Etiopia şi Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Author:

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au prins 11 migranţi din Bangladesh, Siria, Etiopia şi Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în role metalice transportate cu un TIR condus de un turc, conform Agerpres.

“La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 41 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia ce transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role metalice pe ruta Turcia-Cehia. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 11 cetăţeni străini”, a transmis, duminică, Poliţia de Frontieră Arad.

Călătorii clandestini au fost duşi la sediul poliţiei de frontieră şi s-a stabilit că sunt din Bangladesh, Siria, Etiopia şi Egipt. Ei au vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani şi ar fi vrut să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, astfel că sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Şoferul turc este cercetate pentru trafic de migranţi.







X