Poliţia daneză le aminteşte suporterilor naţionalei să nu-şi uite paşapoartele

Author:

Poliţia daneză le-a reamintit fanilor naţionalei de fotbal să-şi ia paşapoartele cu ei în deplasarea pe care o vor face cu miile pentru primul meci al echipei lor de la EURO 2024, cu Slovenia, duminică, anunţând schimbări temporare la graniţa de sud a ţării, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Ca parte a măsurilor de securitate sporite în jurul turneului final al EURO 2024, Germania, care împarte o graniţă terestră de 68 de kilometri cu Danemarca, a introdus controale aleatorii ale paşapoartelor pentru cei care sosesc în ţară, inclusiv pentru cei care sosesc din zona Schengen.

Poliţia daneză a anunţat vineri dimineaţă că maşinile, camioanele şi autobuzele care trec graniţa pe autostrada E45 la Froslev vor fi împărţite pe două benzi şi că ar putea fi efectuate verificări ale paşapoartelor.

“Au fost amplasate noi indicatoare la graniţă în această perioadă de verificări temporare pentru a vă ajuta să alegeţi banda potrivită. Asiguraţi-vă că aveţi paşaportul pregătit, astfel încât verificarea să poată avea loc rapid pentru a reduce riscul de a sta la cozi”, a sfătuit poliţia daneză.







Danezii, care au câştigat Campionatul European în 1992 şi au pierdut în faţa Angliei în semifinalele ultimei ediţii a competiţiei, sunt aşteptaţi să fie încurajaţi de peste 50.000 de fani în timpul celor trei meciuri din Grupa C împotriva Sloveniei, Angliei şi Serbiei.

Controalele temporare la frontieră vor rămâne în vigoare până pe 19 iulie, a spus poliţia.

X