facebook
Connect with us

Ultima Ora

Avem cifrele! Partidele lui Tăriceanu-ALDE și al lui Hunor-UDMR, dispar de pe scena politică. PSD nu stă bine de loc în preferințele românilor. PNL are scor bun

Published

on

În intern, social-democrații au comandat o serie de sondaje în ultimele luni iar rezultatele acestora arată o ușoară creștere a partidului și o descreștere constantă a PNL.
Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro că la ultimul sondaj intern partidul a fost cotat la 27% în preferințele electoratului, cu un procent mai puțin față de luna februarie, când PSD era cotat la 28%. Social-democrații au pierdut un procent în urma scandalului privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Potrivit surselor citate, social-democrații mizează pe faptul că o parte dintre primarii și șefii de CJ ai partidului vor reuși la acest tur de scrutin să-și reînnoiască mandatele (PSD a obținut în 2016 cele mai multe mandate de primar – 1.677 – reprezentând 52,63% iar PNL are 1.081 de primari, reprezentând 33,92%). „Potrivit calculelor interne care au la baza analiza unor specialiști în domeniu, la alegerile locale am putea obține un procent între 30-32%”, au explicat sursele citate.

 
Cum arată ultimul sondaj intern al PSD:
  • PNL 35%
  • PSD 27%
  • USR 16%
  • PRO România 8%
  • UDMR 4%
  • PMP 4 %
  • ALDE 4%
  • PLUS 2%
De asemenea, pesediștii nu ignoră avantajele pe care le au de a sta in opoziție și calculează și impactul crizei economice pe care liberalii ar putea să o deconteze.
Interesul nostru este să rămânem în opoziție cât mai mult timp iar alegerile locale să fie împinse cât mai mult în toamnă. Sigur, nu este clar dacă acest lucru va fi posibil dar ideea unei moțiuni de cenzură este deocamdată doar un joc de imagine din postura de partid de opoziție. Este logic că nu ne dorim să picăm Guvernul. Și-au dorit guvernarea, să și-o asume acum”, au explicat sursele social-democrate.
O parte din strategia PSD este de a bloca orice inițiativă legislativă controversată depusă de parlamentarii PSD, pentru a nu afecta imaginea partidului. De asemenea, pesediștii vor încerca să fie activi prin prelungirea pe vară a activității parlamentare astfel încât să-și creeze vizibilitate publică. Sursele HotNews.ro susțin că actuala conducere a partidului intenționează să depună o serie de proiecte de lege pe zona economico-socială.
De asemenea, o temă sensibilă si bună de exploatat în campania electorală – care deja a început neoficial – este eliminarea pensiilor speciale. În acest sens PSD a depus un nou proiect de lege în Parlament care prevede impozitarea progresivă a pensiilor speciale.
Dezbaterea urmează să fie una de anduranță politică pentru că în Parlament există deja mai multe proiecte de lege cu aceeași temă. USR a depus zilele trecute un proiect care vizează impozitare acestor pensii speciale, PNL, PRO România și PMP susțin la nivel declarativ subiectul,relatează hotnews.ro.

Recomandări

Popular

X