facebook
Connect with us

Ultima Ora

Pandemia COVID-19 – Airbus dezvoltă soluții de adaptare a avioanelor comerciale mari pentru operațiuni de tip cargo

Airbus lucrează la o soluție de modificare a aeronavelor din familiile A330 și A350, care va permite companiilor aeriene să instaleze paleții de marfă direct pe șenilele scaunelor, după îndepărtarea acestora din zona Economy.

Această soluție ajută companiile aeriene să își continue activitatea și contribuie la reducerea deficitului global de capacitate de transport aerian de marfă cauzat de menținerea la sol a avioanelor de cursă lungă în contextul pandemiei COVID-19. În plus, industria este ajutată să facă față cererii ridicate de zboruri umanitare pentru transportul unor cantități mari de echipament medical și alte provizii într-un timp scurt, pe distanțe mari.

Spre deosebire de depozitarea încărcăturii direct pe scaune, soluția Airbus facilitează operațiunile de încărcare-descărcare și protejează scaunele. Alte beneficii importante includ protecția mărită împotriva incendiilor și sistemul 9g de fixare a mărfii care previne deplasarea ei în timpul zborului.

Modificarea este propusă operatorilor sub forma unui pachet Airbus Service Bulletin, care presupune definirea, de către Airbus, a obiectivului ingineresc și gestionarea procesului de obținere a unei certificări unice din partea Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Obiectivul include înlăturarea scaunelor și a sistemului de divertisment Inflight IFE, instalarea paleților și a elementelor asociate pentru siguranță precum și reinstalarea în cabina de pasageri a echipamentelor originale pentru revenirea la zborurile de pasageri. Abordarea propusă prin Airbus Service Bulletin va fi valabilă și după depășirea pandemiei de COVID-19.

Despre Airbus

Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. În 2019 a generat venituri de 70 de miliarde de euro și a avut 135.000 de angajați. Airbus oferă cea mai bogată gamă de avioane de pasageri, cu 100 până la peste 600 de locuri. Airbus este de asemenea, lider european în furnizarea de aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni, precum și una dintre cele mai importante companii spațiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluții civile și militare din lume.

 

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X