facebook
Connect with us

Ultima Ora

OFICIAL! Tudorel Toader este terminat! Guvernul Orban îi dă lovitura de grație! Fostul ministru nu mai scapă

Published

on

După ce a scos violatorii și criminalii din pușcărie Tudorel Toader se spală pe mâini de Crima de la Caracal

Ministerul Justiției propune Guvernului revocarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Ministerul Justiției propune Guvernului să ceară revocarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția, în urma deciziei CEDO de marți, privind demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a câștigat marți procesul la CEDO împotriva statului român. Kovesi a intentat procesul după ce Curtea Constituțională a României l-a obligat pe președintele Klaus Iohannis să o revoce din funcție.

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, actual membru al Comisiei de la Veneția, a întocmit un raport de evaluare a fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi, raport pe baza căruia i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să o revoce din funcție pe Kovesi. În urma refuzului președintelui, disputa s-a mutat la Curtea Constituțională, care l-a obligat pe șeful statului să semneze decretul de revocare a șefei DNA, la propunerea ministrului Justiției.

Comisia de la Veneția este un organism consultativ, aparținând Consiliului Europei, pe probleme constituționale.  Comisia are membri din 62 de state din întreaga lume.

Recomandări

Popular

X