facebook
Connect with us

Ultima Ora

OFICIAL! Iohannis a făcut anunțul. De la 1 iunie se redeschid terasele, plajele și spectacolele în aer liber

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi un nou val de măsuri de relaxare, începând cu 1 iunie: se vor deschide terasele, se va putea merge la plajă, iar pentru ieșirea din localitate nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Tot de la 1 iunie vor fi reluate transporturile internaționale feroviare și rutiere și vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, la distanțele impuse de regulile de distanțare, cu control strict la intrare. Nu în ultimul rând, vor fi reluate competiții sportive în aer liber, dar fără spectatori.

”Am avut o ședință destul de lungă cu premierul și miniștri, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun.Avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă, deci nu putem vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei.

Deci, atenție! Măsurile de relaxare: avem câteva vești pozitive: începând din 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile. De la 1 iunie se redeschid terasele. E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale: mesele la cel puțin 2 metri, maxim 4 persoane la o masă.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă. De la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. De la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, la distanțele impuse de regulile de distanțare, cu control strict la intrare.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație. Competițiile sportive: se vor putea relua competițiile din 1 iunie pentru sporturile în aer liber, mai puțin sporturile de contact. Se vor desfășura fără spectatori.

Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate de câteva săptămâni. Evaluarea națională se va face începând din 15 iunie, apoi Bacalaureatul. A apărut o problemă pe care am vrut să o rezolvăm: e posibil să fie copii bolnavi sau termometrul să arate că au febră. pentru ei trebuie să găsim soluții și atunci se va organiza pentru Evaluarea Națională (bolnavi, izolați, găsiți cu febră la examen) o a doua sesiune a Evaluării Naționale pe 29 iunie. La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an”, a spus Iohannis.

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X